Nieuws

OnePlus aangeklaagd vanwege gebruik ‘Dash’ merknaam

Vanaf 2016 gebruikte OnePlus de ‘Dash Charge’ merknaam voor zijn snellaadtechniek, in 2018 kwam dit verrassend genoeg tot een einde. Bragi onderneemt nu zelfs stappen tegen OnePlus voor het gebruik van de merknaam.

Vanaf de OnePlus 3 begon het Chinese bedrijf met het aanbieden van een snellaadtechniek gebaseerd op VOOC-charge van het moederbedrijf OPPO, het kreeg toentertijd de naam ‘Dash Charge’ mee. Tot de OnePlus 5T werd deze merknaam volop gebruikt, OnePlus was zelfs actief de merknaam aan de man aan het brengen, tot het bedrijf erin faalde om de merknaam in handen te krijgen. De naam is namelijk al geregistreerd bij de Europese instantie EUIPO voor hoofdtelefoons van Bragi, maar ook Amazon heeft al een merknaam met ‘Dash’ erin verwerkt, met name ‘Dash replenishment’.

De verwachting was dat OnePlus de merknaam zou blijven gebruiken, maar niets is minder waar, bij de OnePlus 6 werd al pijnlijk duidelijk dat de merknaam was verdwenen. In geen velden of wegen was de merknaam nog maar ergens op de doos, of zelfs de meegeleverde oplader en kabel, te vinden. Voor Bragi is dit echter niet genoeg, zo blijkt nu uit stappen die het bedrijf tegen OnePlus heeft gezet in Europa en de Verenigde Staten. OnePlus zou volledig af moeten stappen van het gebruiken van de ‘Dash Charge’ merknaam.

Enkel nog de OnePlus 3 en 3T

De kans is groot dat er eerder gesprekken hebben plaatsgevonden tussen OnePlus en de partijen die al producten met de Dash-merknaam op de markt hebben. Bij de OnePlus 5 en 5T is de merknaam namelijk van de website verdwenen, waarmee enkel nog de pagina’s van de OnePlus 3 en 3T de ‘Dash Charge’ merknaam tonen. Of Bragi ook op de vermelding in de software aast is onduidelijk, het Chinese bedrijf heeft namelijk voor de OnePlus 3 tot de OnePlus 5T bij het aansluiten van de snellader nog wel een melding dat de telefoon aan de ‘Dash Charger’ ligt.

[related_article id=”226679″]

Wat het geval ook mag zijn, het is een pijnlijk zaak voor de Chinese smartphonefabrikant. Na jaren veel marketingbudget uit te hebben gegeven aan Dash Charge, heeft dat niet mogen baten. Dat maakt de oplaadtechniek niet minder, zo beschreef ik ook in mijn review van de OnePlus 6. Geruchten wijzen er overigens op dat OnePlus ‘Warp Charge’ in gedachten heeft om te gebruiken als merknaam voor hun ‘eigen’ snellaadtechniek. Het zal afwachten zijn waar de Chinese fabrikant in de toekomst mee aan komt aanzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business