Nieuws

Nvidia Geforce RTX 2080 Ti komt ook deze week nog niet

Nvidia heeft op 20 augustus de Geforce RTX 2080 Ti gelanceerd, deze zou vervolgens op 20 september uitgeleverd worden. Niks bleek en blijkt nu minder waar, de levering is nu zelfs vertraagd tot aan oktober.

Ondanks dat lang geleden al bekend was gemaakt dat de pre-orders voor de Nvidia Geforce RTX 2080 en 2080 Ti vanaf de 20e van september uitgeleverd zouden worden, betrof deze uitspraak voor de RTX 2080 Ti helaas niet de waarheid. De Nvidia Geforce RTX 2080 ligt inmiddels vrijwel overal in de winkel, de problemen hebben dan ook enkel van doen met de Nvidia Geforce RTX 2080 Ti. Eerder werd nog belooft dat de kaarten vanaf de 20e wel geleverd zouden worden, maar dan enkel voor de pre-orders, de losse verkoop zou starten op 27 september.

Nu deze leveringen uit lijken te blijven, was het wachten tot de volgende vertraging, officieel heeft Nvidia nog een dag de tijd. Dat gaat helaas niet voldoende zijn als een screenshot van een e-mail vanuit Nvidia vertrouwd mag worden. In de e-mail wordt gesproken over een vertraging die door zal lopen tot aan 5 oktober. Tussen 5 en 9 oktober zal de Nvidia Geforce RTX 2080 Ti dan afgeleverd worden, mits er niet nogmaals een vertraging opdoet. De kans is daarnaast ook groot dat AIB’s (Add-in board partners) gelijkaardige leveringsproblemen ondervinden, en ook pas later kunnen uitleveren. Waarschijnlijk zullen de eerste kaarten pas vanaf 9 oktober in de winkelschappen liggen voor de losse verkoop.

Geen enkele winkel met voorraad

Er is daarbij ook nog geen enkele winkel waar voorraad is opgedaan van de Nvidia Geforce RTX 2080 Ti, dit terwijl de Nvidia Geforce RTX 2080 al ruimschoots verkrijgbaar is. De vraag wat er aan de hand is met de RTX 2080 Ti rijst dan ook al op. Beide GPU’s, de RTX 2080 en 2080 Ti, worden op een en hetzelfde procedé gebakken, het aantal cores verschilt daarbij wel behoorlijk. Maar, tenzij Nvidia een tekort heeft aan wafers, waar ook leveringen van de RTX 2080 dan gevolgen van moeten ondervinden, dan is de GPU niet het probleem in dit verhaal.

Verder kan het probleem liggen bij de aanlevering van RAM-modules die Nvidia inkoopt bij onder andere Samsung en SK Hynix. Waar de Nvidia Geforce RTX 2080 namelijk 8 GB GDDR6-geheugen bevat, ligt dit bij de Geforce RTX 2080 Ti met 11 GB GDDR6 een stuk hoger. Nvidia gebruikt echter dezelfde geheugenchips in de RTX 2080 Ti als in de 2080, enkel zijn het er nu elf in plaats van acht. Waar het probleem dus precies ligt is moeilijk te zeggen. Maar, dat er een vertraging is, dat is zeker. Hopelijk lost Nvidia de problemen voor 5 oktober op om iedereen toch nog tijdig de langverwachte kaart af te kunnen leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business