YouTube iOS 14

Het bekende videoplatform YouTube is begonnen met het tonen van automatische vertalingen van videotitels en ondertiteling.

Advertentie

De kans is groot dat je binnenkort video’s van Engelstalige kanalen opmerkt die van een Nederlandse titel zijn voorzien. Deze melding komt van techsite AndroidPolice. YouTube, het videoplatform van moederbedrijf Google test naar verluidt automatische vertalingen waarbij gebruikers content in hun moedertaal te zien krijgen. De vertalingen zouden zich momenteel beperken tot titels van video’s, omschrijvingen en ondertitelingen.

Ondertitels

Naast de vaste vertalingen van de titels en omschrijvingen kunnen gebruikers ook een optie selecteren waarbij de ondertitelingen van het Engels naar hun moedertaal worden omgezet. De functie is zo te zien echter nog niet volledig uitgerold. De wijzigingen werden tot nu toe enkel opgemerkt door Portugese en Turkse gebruikers. De vertalingen liepen ook enkel van Engels naar Portugees en van Engels naar Turks. Momenteel is het nog onduidelijk wat de volledige schaal van de test is. We vermoeden echter dat de om een experiment gaat waarbij een selecte groep testers de vertalingen te zien krijgen.

Automatisch

De vertalingen verschijnen zowel op de mobiele versies van de app als op webversies op desktops. Ze komen tevens niet in een of andere vorm van update voor de app die gebruikers moeten downloaden. Alle updates vinden volledig automatisch op de servers plaats.

YouTube is momenteel een van de grootste videoplatformen. Het ziet ernaar uit dat het bedrijf het platform en zijn internationale content iets meer beschikbaar wil maken voor anderstalige gebruikers. Begin maart lanceerde het nog Shorts, het antwoord van Google op TikTok. Het wordt echter nog afwachten of het bedrijf er ook daadwerkelijk in slaagt om ook die gebruikers aan te trekken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here