OnePlus 10 Pro groen camera

Ooit een unieke OnePlus-functie en fan-favoriet, en nu verdwenen van de OnePlus 10T: de alert slider. Volgens leidinggevende van de Chinese smartphonefabrikant komt de slider nog wel terug. Ooit.

Advertentie

OnePlus’ tweede vlaggenschip van het jaar maakte woensdagavond zijn debuut, de OnePlus 10T. De smartphone biedt high-end specificaties tegen een zachter prijsje, zoals we gewend zijn van T-series smartphones. Terwijl dat als een goede deal klinkt, komt die lagere prijs niet zonder concessies. Met de komst van de 10T nam de fabrikant onder andere afscheid van de alert slider; een functie die het bedrijf sinds de OnePlus 2 op zijn high-end smartphones introduceerde, en favoriet was bij fans van de telefoons van het bedrijf. De knop zou echter niet definitief van het podium verdwijnen.

OnePlus: alert slider keert terug

Tijdens de mediabriefing voor de OnePlus 10T heeft het bedrijf aangegeven de alert slider terug te willen brengen op toekomstige smartphones, meldt Android Authority. Op welk toestel of wanneer de alert slider mogelijk zijn comeback maakt op de high-end toestellen van het merkt, werd tijdens de briefing niet genoemd. Consumenten die gewend zijn geraakt aan de alert slider hoeven verder geen softwarematige oplossing te verwachten op de 10T; wel blijft het natuurlijk mogelijk om met Android’s systeeminstellingen tussen de stilte (DND), tril en ring-modus te schakelen.

Het verdwijnen van de alert slider op OnePlus’ 10T was overigens geen verrassing. In een interview met The Verge legde de OPPO-dochter eerder uit dat de slider te veel ruimte in beslag nam. Als het bedrijf de slider had willen behouden, zou de dikte van de telefoon flink zijn toegenomen. In plaats daarvan besloot het de slider te verwijderen en zich te focussen op een nieuw antennesysteem, en een nieuwe vaporchamber te installeren om de processor af te koelen.

“We hebben jullie gehoord”

Daarmee lijkt OnePlus zich in te dekken voor de veranderingen die het doorvoert onder leiding van moederbedrijf OPPO. Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend ‘nauwer met OPPO samen te werken’ voor de soft- en hardware van zijn smartphones. Recent werd gesuggereerd dat OnePlus en OPPO hebben besloten de slider enkel nog op Pro-toestellen terug laten keren. Ook heeft OPPO plannen de alert slider naar Realme’s smartphones te brengen, liet MySmartPrice weten.

Ondanks de wijzigingen liet de fabrikant bij de 10T lancering ‘de community te hebben gehoord’ en de feedback mee te nemen, schrijft Michael Fisher op Twitter. Hoeveel macht het bedrijf nog heeft onder leiding van OPPO, is echter onbekend. Van het oude OxygenOS is alvast nog weinig over. De OxygenOS 13-schil is namelijk identiek aan ColorOS, de softwareschil van OPPO.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?