Nieuws

Mobiele e-mail in opmars

Consumenten en zakelijke gebruikers willen ook weg van hun computer mail kunnen lezen. Volgens een onderzoek op de website van PC Magazine gebruikt nu al één gebruiker op drie een mobiel apparaat om e-mail te lezen of te verzenden.

Begin april liep op de website van PC Magazine een PC Forum over het gebruik van e-mail onderweg. Bijna 800 bezoekers van de website namen aan deze enquête deel. Een kwart van de respondenten gaf aan onderweg e-mail te lezen en te verzenden. Nog eens 8 procent zei enkel e-mail te ontvangen, niet te versturen. 66 procent van de respondenten leest of verstuurt onderweg geen e-mail.
 
SMS blijft de meest populaire berichtendienst, 41% van de gebruikers grijpt daarnaar terug om te communiceren. 22% van de respondenten zegt gebruik te maken van webmail, nog eens 17% van de gebruikers leest POP-mail op zijn mobiel toestel.
 
De reguliere gsm is nog steeds met een grote voorsprong het meest gebruikte mobiele apparaat, 32% van de respondenten gebruikt die. De Smartphone haalt 10% marktaandeel. 6% van de smartphones draaien onder Windows Mobile, 2 procent gebruikt Symbian als besturingssysteem. De Blackberry haalt 4 procent, de iPhone die officieel niet eens te koop is in België, haalt ook al een marktaandeel van 3%. Twaalf procent van de respondenten leest zijn mail op een notebook met een UMTS-aansluiting.
 
Bijna een derde van de respondenten geeft aan dat mobiele e-mail hen niets kost: het bedrijf betaalt wel. Een kwart van de gebruikers zegt meer dan 11 euro per maand te betalen voor mobiele mail. Vier gebruikers op tien betalen minder dan 10 euro.
 
In de eerste editie van IT Reseller wordt ruim aandacht besteed aan het fenomeen van mobile computing. Daarbij gaan we ook dieper in op de kansen die mobile computing biedt voor de reseller.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business