Microsoft gaat IE8 aan bedrijven opdringen

Bedrijven die Microsoft-updates binnenhalen met WSUS, krijgen op 25 augustus de nieuwste Internet Explorer aangeboden, IE8.

Microsoft vertelde op zijn Internet Explorer-blog dat zakelijke gebruikers met Windows Server Update Services (WSUS) vanaf 25 augustus Internet Explorer 8 aangeboden krijgen. Wie niet oppast, krijgt dus automatisch een nieuwe browser aan het eind van de zomer.

Bedrijven die nog niet willen overstappen op Internet Explorer 8 moeten de automatische goedkeuring voor updates afzetten. Volgens de IE-blog moeten dan alle updates handmatig goedgekeurd worden. Na 25 augustus kunnen de automatische updates weer aangezet worden, zonder dat IE8 geïnstalleerd zal worden.

Microsoft is druk bezig met een campagne om Internet Explorer 8 te verspreiden. Thuisgebruikers met automatische updates kregen eerder al het aanbod om de nieuwe browser te installeren. Tegelijk voert Microsoft een aantal marketingcampagnes. In de VS is elke download goed voor een donatie aan de voedselbanken. In Australië heeft Microsoft 10.000 dollar begraven en geeft het zoekers tips die enkel met IE8 te bekijken zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business