Nieuws

Coldfusion 9 bèta beschikbaar

Adobe heeft de publieke bètatestversies van het aankomende Coldfusion 9-ontwikkelplatform voor webservers uitgebracht. Onder de nieuwe features zit een betere integratie met Microsoft Office en een nieuwe, op Eclipse gebaseerde geïntegreerde ontwikkelomgeving met de naam Coldfusion Builder.

De nieuwe release moet de productiviteit van ontwikkelaars verhogen. Tegelijk moet het beter integreren met de andere technologieën van Adobe, én met Microsoft Office-applicaties zoals Sharepoint, Excel, Word en Powerpoint, zegt Adobe.

Office-documenten
Applicaties die met Coldfusion 9 worden gebouwd, kunnen nu gegevens uitpakken, verwerken, lezen en importeren van en naar Office-documenten. Ze behouden daarbij de opmaak, zegt Adobe. Dat betekent dat gebruikers Word-documenten, Powerpoint-presentaties en Excel-rekenbladen kunnen lezen en bewerken vanuit Coldfusion-applicaties. Alle versies van Office worden ondersteund, evenals Openoffice.org- formaten.

Toegang tot Sharepoint
Coldfusion 9-applicaties kunnen nu als webdiensten toegang krijgen tot Sharepoint. Coldfusion 8, dat uitkwam in 2007, was al voorzien van een uitgebreidere integratie met de .Net-ontwikkelomgeving van Microsoft. Adobe geeft aan dat integratie met Sharepoint de volgende stap was.

De nieuwe versie van Coldfusion is ook beter geïntegreerd met het Flash-platform van Adobe. Het bouwt daarmee voort op de uitgebreidere integratie voor Flex en PDF in Coldfusion 8.

Coldfusion 9 integreert daarnaast object relational mapping van Hibernate. Daarmee kun je applicaties onafhankelijk maken van de gebruikte databank. Je krijgt daardoor meer keuze uit meerdere databanken.

Voortgaand op de serverfeatures uit Coldfusion 8, voegt de nieuwe software ook een server manager toe, waarmee je Coldfusion op meerdere servers gelijktijdig in de gaten kunt houden.

Builder
Coldfusion Builder is een aanpasbare en uitbreidbare geïntegreerde ontwikkelomgeving die gebaseerd is op Eclipse. Je vindt er gereedschappen om applicaties te debuggen, ondersteuning op afstand uit te voeren en om eigen code te genereren. Coldfusion Builder ondersteunt applicaties die gemaakt zijn met Coldfusion 7 en 8.

De geïntegreerde omgeving moet ontwikkelen eenvoudiger maken door herhalende taken te automatiseren en code te hergebruiken.

Bèta’s beschikbaar
De bèta’s van Coldfusion 9 en Coldfusion Builder zijn beschikbaar op de website van Adobe. Het bedrijf heeft nog geen datum geprikt waarop de producten uitkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business