Nieuws

Hypervisor Xen 4.0 is klaar

Citrix-onderdeel Xen.org heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn openbronhypervisor Xen 4.0. Deze biedt tastbare performantieverbeteringen in de cloud en in het datacenter.

Voor de nieuwe versie van Xen sleutelde Xen.org aan het geheugenverbruik en aan de introductie van algoritmes, zoals Transcendent Memory en Page Sharing. Als resultaat zijn de prestaties van de hypervysor merkbaar verbeterd.

Versie 4.0 heeft ook een betere foutentolerantie door de constante synchronisatie van virtuele machines en fysieke servers. De software gebruikt vanaf deze versie technologie in Intel- en AMD-chips die de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudsmogelijkheiden verbeteren.

Volgens Xen.org is de snelle ontwikkeling van Xen te danken aan de opkomst van de cloud en de steeds strengere eisen van grote bedrijven. Xen is volgens het bedrijf nu al de hypervisor van enkele van de grootste clouds en klanten verwachten dat de openbrongemeenschap achter Xen het ritme bepaalt in de vintualisatie-infrastructuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business