Belgacom boort kmo-markt aan met ICT-totaalpakket

Ingram Micro verdeelt voortaan de hardware bij de IT-resellers die zich inschreven als Belgacom ICT Agent. Met dit programma kan de wederverkoper een totaalpakket ICT-oplossingen aanbieden aan zijn kmo-klanten.

Belgacom bouwt dit jaar een netwerk van een 250-tal lokale IT-resellers uit om haar ICT-aanbod op de kmo-markt te verdelen. De resellers worden gecertificeerd tot ‘Belgacom ICT Agent’. Via het nieuwe netwerk biedt de telecomreus totaaloplossingen voor de kmo’s aan. Het aanbod bestaat uit drie pijlers: connectiviteitsoplossingen (vaste en mobiele internettoegang), cloud computing (back-up, security, virtual personal server, data center, …) en hardware (smartphones, BlackBerry, notebooks, servers, printers, …). Voor de hardware werkt Belgacom o.a. samen met HP, Toshiba en OKI.
 
Sedert april zorgt Ingram Micro voor de verdeling van de hardware bij de IT-resellers die zich inschreven als Belgacom ICT Agent. Daarnaast verdeelt de distributeur ook de voice producten van de telecomoperator. Door deze samenwerking kan Belgacom gebruikmaken van Ingram Micro’s logistieke knowhow op het vlak van distributie van ICT-materiaal.
 
Met het programma kan de wederverkoper een uitgebreid pakket ICT-oplossingen aanbieden aan de kmo. Abonnementen op cloud computing services zorgen voor recurrente omzet en Belgacom biedt tot 20% marge op de verkoop van online applicaties. Resellers die intekenen op het programma, betalen geen certificatiepremie en hebben zes maanden tijd om één van hun medewerkers te laten certificeren. Voorts kan de wederverkoper rekenen op ondersteuning via de Belgacom ICT Agent portal: daar kan hij makkelijk bestellen, orders opvolgen en zijn commissies claimen. De reseller heeft ook toegang tot een 0800-nummer met een rechtstreekse verbinding naar de installatiedienst. Ten slotte staan er vijf account managers klaar om de reseller in de dagelijkse praktijk te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business