Nieuws

NMBS lanceert mobiele reisplanner

De NMBS heeft, na initiatieven van derden aangevochten te hebben, nu een eigen mobiele reisplanner gelanceerd.

De applicatie met de naam Train Info Services by NMBS Mobility is voorlopig enkel beschikbaar voor iPhonegebruikers. Zij kunnen hem sinds gisteren gratis downloaden uit de App Store.

Trein, bus, tram en metro
Naast reistijden en ritinformatie (vertragingen!) die zoveel mogelijk wordt geüpdatet, neemt de app de juiste bus-, tram- en metroverbindingen in je zoekresultaten op. Zo kan je de snelste reisweg van je voordeur tot aan je eindbestemming berekenen.

Selecteer je een voorgestelde route, dan kan je aan de hand van Google Maps-kaarten de juiste wandelroutes bekijken. Ook vind je een gedetailleerd overzicht van de haltes of perrons waar je moet op- en afstappen. De gps-functie van de iPhone bepaalt je huidige locatie en vindt de dichtstbijzijnde haltes.

Degelijke app
De NMBS levert met deze iPhone-app een volwassen en uitgebreide reisplanner af. Een minpuntje is dat je de aankomst- en vertreklocaties handmatig moet ingeven en ze niet uit een lijst kunt selecteren.

Ook is het niet mogelijk om de app te gebruiken zonder actieve internetverbinding. Je moet dus al een data-abonnement hebben of in de buurt zijn van een hotspot om je reisweg te kunnen berekenen.

iRail.be
Forenzen die een andere smartphone bezitten dan de iPhone van Apple, moeten het voorlopig nog doen met de mobiele website iRail.be. De hobbyist achter deze reisplanner werd bedreigd met een rechtszaak. De site zou het auteursrecht, databankrecht en merkenrecht van de NMBS schenden. De ontwikkelaar liet zich echter niet intimideren en nam zelf een advocaat onder de arm.

Eind 2009 slaagde de NMBS erin de iPhone-reisplanner Trein Info te laten verwijderen uit de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business