Nieuws

DropIT 1.5

DropIT omschrijft zichzelf als een drag-and-drop-bestandsmanager. Een treffende omschrijving, want het volstaat bestanden naar een zwevend pictogram op je bureaublad te verslepen om die automatisch in de door jou gewenste mappen te laten belanden.

Het geheim zit in regels (patterns) die je in het configuratievenster van DropIT hebt aangemaakt. In zijn eenvoudigste vorm neem je in zo’n regel een of meer bestandsextensies op (bijvoorbeeld *.doc;*.docx) en geef je aan dat dergelijke bestanden automatisch naar een specifieke map moeten worden verplaatst (move) of gekopieerd (copy).

[download_file]

Sleep je bestanden naar het pictogram waaraan nog geen regel beantwoordt, dan vraagt DropIT of je daar alsnog een regel voor wil aanmaken.

Uitgebreide regels
De regels hoeven zich trouwens niet tot bestandsextensies te beperken. Het is net zo goed mogelijk bestanden (of complete mappen) die bijvoorbeeld de letters ‘zdnet’ bevatten naar een specifieke map te laten verhuizen. Via een exclude-regel kan je ook uitzonderingen maken: bijvoorbeeld alle xls-bestanden kopiëren naar map X, behalve wanneer die beginnen met ‘zdnet’.

Handig is ook dat je er automatisch voor kunt zorgen dat bestanden die door DropIT worden verwerkt meteen worden gecomprimeerd: hetzij naar een zip-archief, hetzij in 7z-formaat. Als je dat verkiest, maakt DropIT er meteen zelfuitpakkende archieven van (exe) of worden de archieven in één moeite door versleuteld met het stevige AES-256, met een door jou vooraf ingesteld wachtwoord.

Acties opslaan
Krijgt DropIT een bestand te verwerken dat blijkbaar al in de doelmap bestaat, dan vraagt DropIT of je het bestand wil overslaan dan wel of je er het originele bestand mee wil overschrijven. Je kunt de gewenste standaardactie ook vooraf vastleggen (overwrite, skip of rename).

Je hoeft overigens niet per se bestanden naar het pictogram van DropIt te verslepen: de tool voorziet namelijk in shell-integratie, zodat je bestanden en mappen ook vanuit het snelmenu van de Verkenner door DropIt kunt laten verwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business