RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Veel functies
  • Erg veel servers
CON
  • Ondersteunt Netflix niet
  • Traag
  • Duur

Geen enkele VPN-dienst die we testten, vraagt meer geld voor zijn app als ExpressVPN. Hier staat echter tegenover dat de service een hoop functies aanbiedt.

Met een kostprijs van 12,95 dollar per maand is ExpressVPN de duurste VPN-dienst die we testten. Door je voor een jaar te verbinden aan de app verlaag je de prijs naar 8,32 dollar per maand, wat nog steeds erg veel geld is. Voor deze hoge kostprijs geeft ExpressVPN je wel een hoop functies terug, al voorzien de goedkope Goose en beschermende Freedome meer waar voor je geld.

Serverlocaties

ExpressVPN heeft servers staan in 94 landen, waarmee de dienst erg hoog scoort. Enkel PureVPN heeft meer servers. Om je te helpen bij het kiezen van een geschikte server biedt ExpressVPN een ‘Smart Location’-functie aan. De app berekent op basis van downloadsnelheid, vertraging en afstand welke serverlocatie voor jou het meest geschikt is. Tijdens onze tests varieerde deze slimme locatie van Nederland tot Frankrijk.

Verder kan je eveneens je favoriete locaties kiezen. ExpressVPN plaatst automatisch de servers waarmee je recent connecteerde onder deze noemer, maar je kan eveneens handmatig locaties toevoegen aan de lijst door op het sterretje te klikken. Dankzij deze extra functies bewaar je te allen tijde het overzicht over het groot aantal servers die ExpressVPN biedt.

Snelheid

Ongeacht de server die je kiest, is de snelheid van ExpressVPN jammer genoeg ondermaats. Geen enkele app zorgde voor grotere vertragingen wanneer onze computer verbonden was met een Australische en Belgische server. Gek genoeg presteert de mobiele app op dat vlak stukken beter. Verbonden met Australië presteert ExpressVPN bij het beste van alle mobiele VPN-apps die we onder handen namen.

Download- en uploadsnelheden in Mbps.

Functionaliteit

Zoals eerder aangehaald kan ExpressVPN wel uitpakken met het aantal functies dat het aanbiedt. Wanneer je in de instellingen van de applicatie duikt, kan je uit maar liefst vijf verschillende VPN-protocols kiezen. Onder iedere optie geeft ExpressVPN de voor- en nadelen van het protocol aan en je kan ervoor kiezen om ExpressVPN automatisch de beste optie te laten kiezen.

Wie graag zijn VPN-dienst tot in de puntjes instelt, is hierdoor bij ExpressVPN aan het juiste adres. Draag je daarentegen snelheid hoog in het vaandel, dan ben je met PureVPN beter af. Indien je een lage kostprijs belangrijk vindt, raden we je Goose VPN aan. Bovendien werkt de Amerikaanse Netflix niet met ExpressVPN, waardoor ook streamingliefhebbers op zoek moeten gaan naar een andere dienst. VPN Unlimited is op dat vlak de juiste keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here