Nieuws

Motorola RAZR i: Androidsmartphone met Intel-chip

Motorola heeft de RAZR i aangekondigd, een smartphone met Intel-chip die in oktober naar Europa zal komen. Het design van de telefoon is identiek aan de Motorola Droid RAZR M, maar dat toestel draait op een dual-core Qualcomm Snapdragon S4-chipset.

Motorola heeft op de smartphonemarkt in Europa nog geen groot aandeel, maar wellicht komt er met de RAZR i verandering in. Deze Androidsmartphone draait op een Intel-chip en heeft een kloksnelheid van 2GHz. De randen rondom het 4,3 inch Super AMOLED-scherm zijn minimaal, waardoor de voorzijde van het toestel voornamelijk uit het scherm bestaat. De telefoon zal draaien op Ice Cream Sandwich (Android 4.0), maar zou snel een update moeten ontvangen naar de laatste Androidversie, Jelly Bean (4.1).

De RAZR i heeft een processor met een enkele kern, maar deze kern is wel een stuk sneller dan de huidige processorkernen. De Intel-chipset is gebaseerd op de x86-architectuur, zoals we deze ook van desktop-PC’s kennen. Hoe goed de prestaties van de RAZR i precies zijn, is nog even afwachten. We zagen eerder al wel benchmarks van een andere smartphone met Intel-chipset, de Lava Xolo X900. Ondanks een lagere kloksnelheid dan de chipset van de RAZR i, wist het toestel de concurrentie toch goed bij te benen.

[related_article id=”161563″]

Met de Motorola RAZR i wil de fabrikant, die onlangs door Google is overgenomen, de smartphonemarkt veroveren. Het toestel zal vanaf oktober in Europa verkrijgbaar zijn. Over prijzen en eventuele beschikbaarheid bij ons is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business