Nieuws

Microsoft stelt sociale zoeksite So.cl open voor het publiek

Microsoft experimenteert al een tijdje met So.cl, een combinatie van zoekmachine en sociaal netwerk, en stelt de website nu open voor het grote publiek.

So.cl (spreek uit als ‘social’) is een onderzoeksproject van Microsofts Fuse Labs (Future Social Experiences), en werd tot deze week enkel in gesloten kring getest door werknemers van Microsoft, en studenten van enkele Amerikaanse universiteiten. Vanaf deze week kan iedereen het sociaal netwerk uitproberen.

Microsoft beschrijft de website als een experiment in sociaal zoeken, en het uitwisselen van informatie, voornamelijk gericht op studenten. De reus uit Redmond ontkent dat So.cl hun antwoord is op Facebook, Google+ of Pinterest.

[related_article id=”161452″]


Ze willen het misschien zelf niet gezegd hebben, maar de manier waarop So.cl door de gebruikers effectief gebruikt wordt, doet toch sterk denken aan andere sociale netwerken, en dan Pinterest in het bijzonder.

Je kan zowel personen als interesses volgen en alle berichten van deze personen of rond deze interesses verschijnen dan in je persoonlijk overzicht. Net als Pinterest, legt So.cl de nadruk sterk op afbeeldingen en het delen van links naar interessante content.

Het meest unieke aan So.cl is de manier waarop die berichten worden opgesteld. So.cl is een ‘sociale zoekmachine’. Je stelt een bericht samen aan de hand van zoekopdrachten rond een bepaald onderwerp. De website maakt daarvoor uiteraard gebruik van Bing, de zoekrobot van Microsoft, en geeft je links, afbeeldingen en video’s rond het onderwerp.

Je kan vervolgens de meest interessante resultaten verzamelen en in een soort mozaëk gieten, om vervolgens met iedereen te delen. De gedachte is dus eigenlijk dat je je zoekopdrachten eerst cureert en dan met het publiek deelt.

Daarnaast biedt So.cl ook nog zogenaamde Video Parties, waar je samen met anderen naar video’s rond een bepaald thema kan kijken en er over discussiëren.

Wil je So.cl zelf uitproberen dan surf je gewoon even naar www.so.cl, en log je in met je Microsoft- of Facebookaccount. Daarna kan je meteen aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business