Nieuws, slider

Wat is Amazon van plan met apothekersvergunning?

Amazon heeft in de Verenigde Staten de toestemming gekregen om medicatie op voorschrift te verkopen. Wat kan de e-commercereus van plan zijn?

Er deden al langer geruchten de rond dat Amazon zich voorbereidt op de intrede in de online apothekersmarkt. Volgens publieke data zou Amazon toestemming hebben gezocht om als distributeur op te treden voor een aantal Amerikaanse apothekersorganisaties. Dat meldde nieuwssite St. Louis Post-Dispatch voor het eerst.

Toekomstplannen

In tenminste twaalf Amerikaanse staten zou Amazon de nodige licenties hebben gekregen om voorgeschreven medicatie te verhandelen; één aanvraag is nog lopende. Het nieuws lijkt te suggereren dat Amazon plant om medicatie te verkopen, maar zeker is dat niet.

Zo zou het online bedrijf de medicatie niet online kunnen aanbieden aan consumenten: daarvoor heeft een andere licenties nodig. Wel is het mogelijk dat Amazon plant om een plekje in de supply chain te veroveren als distributeur of reseller, of mogelijk een bestaande partij hoopt over te nemen.

Daarnaast kan het ook dat Amazon niet mikt op medicatie, maar op medische toestellen. De verkregen licenties geven de toestemming om naast medicatie ook professionele, medische apparatuur te verhandelen. Nog een ander scenario zegt dat Amazon plant om de Amerikaanse Whole Foods-filialen uit te rusten met een apotheeksectie, iets wat bijvoorbeeld ook supermarktketen Target doet.

Geen commentaar

Tot nu toe heeft Amazon niet gereageerd op het nieuws. Het liet aan verschillende Amerikaanse media weten dat Amazon ‘geen commentaar geeft op geruchten en speculatie’. Dat belette niet dat de aandeelwaarde van apothekersketens CVS en Walgreens een knauw kreeg: beide koersen daalden met 6 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business