Google

Amazon bracht gisterenavond een heleboel nieuwigheden uit. Alexa is overal, binnen en buiten. Hier lees je alle nieuwigheden.

Gisterenavond vond in Seattle het jaarlijkse hardware event van Amazon plaats. Eén van de belangrijkste evenementen waarbij Amazon nieuwe producten voorstelt die jouw leven gemakkelijker moeten maken. Zoals verwacht heeft het bedrijf van Jeff Bezos een heleboel nieuwe Echoproducten, Alexafuncties en vernieuwde Ringtoestellen geïntroduceerd.

Wat is er nieuw?

1. Echo Studio

Ik begin met de Echo Studio omdat we daar de grootste verwachtingen over hadden. De geruchten gingen al veel langer de ronde dat Amazon een high-end slimme speaker zou uitbrengen waarbij gebruikers van Amazon Music HD nog meer kunnen profiteren van de hoge geluidskwaliteit. De nieuwe Echo Studio levert een immersieve geluidservaring met Dolby Atmos 3D Audio. Verder is de Studio voorzien van een ingebouwde smart home hub waardoor het toestel overal mee verbonden kan worden. Het toestel komt later dit jaar uit en kost zo’n 200 dollar.

Amazon Echo Studio

2. Nieuwe Echo

De standaard Echo speaker heeft een nieuw design gekregen met verbeterde audiokwaliteit. De prijs blijft 100 dollar.

Amazon Echo

3. Echo Show

Een nieuwe Echo Show! Het toestel krijgt een flinke update met een 8 inch scherm en ingebouwde camera. Volgens Amazon kan het toestel een stuk meer dan zijn voorganger en is het beschikbaar voor 129.99 dollar vanaf 21 november.

Amazon Echo Show 8
Met de ingebouwde camera kan je ook videocalls uitvoeren.

4. Echo Flex

Het meest betaalbare Echo-toestel van Amazon. Het bedrijf wil uiteraard dat Alexa in zoveel mogelijk kamers gebruikt wordt. De Echo Flex is de oplossing voor iedereen. Een kleine speaker die wireless kan gebruikt worden. Je kan het toestel overal in je huis simpelweg in het stopcontact in pluggen en klaar is kees. Het toestel kost amper 25 dollar en is beschikbaar vanaf 14 november.

Amazon Echo Flex
Simpelweg Plug & Play.

5. Echo Dot + klok

Het zal je niet verbazen. De nieuwe Echo Dot heeft een klein LED-display gekregen die de tijd, buitentemperatuur, een timer en een alarm aangeeft. Beschikbaar voor 59.99 dollar vanaf 16 oktober.

Amazon Echo Dot
Vanaf nu met ingebouwde LED-display.

6. Echo Buds

Ook deze zal je misschien wel interesseren. Een nieuw paar draadloze oortjes voorzien van Bose zijn actieve ruisonderdrukkingstechnologie. Uiteraard ingebakken met Alexa. Maar geen nood, Amazon benadrukte dat Siri en Google Assistent ook tot de mogelijkheden behoren. Het toestel is beschikbaar voor de kostprijs van 129.99 dollar vanaf 30 oktober.

Echo Buds

7. Echo Frames

Net zoals o.a. de Bose Frames wil Amazon zijn Alexa ook op je neus hebben. Dit is dan ook het meest experimentele product van het event. Je krijgt het product enkel op uitnodiging. Die uitnodiging kan je wel zelf aanvragen. De Echo Frames zien eruit als een gewone bril maar dan met Alexa en belfuncties aan boord. Er is geen display of camera voorzien, dat maakt de Frames redelijk basic. Zoals gezegd, het toestel is beschikbaar op uitnodiging en kost zo’n 179.99 dollar.

Amazon Echo Frames

8. Echo Loop

Ook deze laatste kan je onder de noemer ‘experimenteel’ plaatsen. Amazon introduceert een slimme ring, met een knop die haptische feedback geeft kan je meteen Alexa of een telefoongesprek aannemen. En jep, het is mogelijk om rechtstreeks telefoontjes te plegen via je ring…

De Echo Loop is beschikbaar op uitnodiging en kost 129.99 dollar.

Amazon Echo Loop
Jawel, een ring waarmee je kan bellen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here