Nieuws

Apple laat App Store-aankopen via telefoonrekening betalen

Op Android en Windows Phone is het al langer mogelijk je aankopen via je telefoonrekening te betalen. Ook iOS-gebruikers kunnen sinds kort van de functie genieten.

Ondanks het feit dat klanten bij Mobistar, Proximus of Base al langer via hun telefoonrekening app-aankopen voor Android en Windows Phone kunnen betalen, was dit voor iOS-gebruikers vooralsnog niet mogelijk. Het laten doorrekenen van je mobiele aankopen naar je telefoonrekening is echter een erg handig principe. Al je maandelijkse aankopen worden namelijk verzameld op één telefoonrekening of afgetrokken van je prepaidkaart. Ook is het op deze manier niet langer noodzakelijk een kredietkaart te hebben.

Sinds kort verschijnt de optie echter ook op de toestellen van Duitse Apple-liefhebbers. Klanten bij de Duitse provider O2 kunnen op deze manier aankopen doen bij iTunes, de App Store en Apple Music via hun O2-abbonement. Aangezien O2 hoogstwaarschijnlijk met een deel van de winst gaat lopen, is dit mogelijks de reden waarom Apple zo lang heeft gewacht met het uitrollen van de handige functie.

Voorlopig is de uitrol van de optie in Duitsland nog volop aan de gang, maar O2 belooft dat al zijn klanten begin volgende maand van de nieuwe functie kunnen genieten. Of Apple ook van plan is de functie naar andere regio’s te verspreiden is vooralsnog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business