Nieuws

Apple haalt 94% winst van de smartphonemarkt binnen

Qua verkoop kan Apple niet aan Samsung tippen. Toch weet het Amerikaanse bedrijf met de grootste winst binnen de smartphonemarkt aan de haal te gaan.

Volgens IDC was Apple tijdens het derde kwartaal van dit jaar verantwoordelijk voor slechts 13,5 procent van het totaal aantal verkochte smartphones. Ondanks dit kleine aantal weet Apple met een grote voorsprong de meeste winst binnen te halen. Het bedrijf is namelijk verantwoordelijk voor maar liefst 94 procent van de winst in de smartphone-industrie.

Samsung verkoopt daarentegen met 23,8 procent bijna dubbel zo veel smartphones als Apple. Toch gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf slechts met 11 procent van de totale winst in de smartphone-industrie lopen. In vergelijking met andere fabrikanten van Android-toestellen doet Samsung het echter nog niet eens zo slecht. Zoals je misschien al hebt gemerkt, kom je namelijk boven de 100 procent uit wanneer je de cijfers van Apple en Samsung optelt. Dit komt doordat verschillende fabrikanten er niet in zijn geslaagd winst te maken, zoals Microsoft en HTC.

[related_article id=”169435″]

94 procent is voor Apple een grote stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. Toen ging het bedrijf namelijk ‘slechts’ met 85 procent van de winst lopen. Canaccord Genuity, het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde, waarschuwt echter wel dat de cijfers mogelijk niet 100 procent kloppen. “Er is een grote toename in marktaandeel van Chinese smartphonemakers, zoals Huawei. Door het gebrek aan vergelijkbare winstmaatstaven, is een groot deel van deze groep niet meegerekend in onze winstanalyse,” legt Canaccord uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business