Motorola stelt vandaag zijn nieuwste smartphone de One Hyper voor, die vanaf januari 2020 in België verkrijgbaar zal zijn.

Motorola heeft vandaag de nieuwste telg binnen de Motorola One-smartphonefamilie voorgesteld. Die zal de naam Motorola One Hyper krijgen. Zoals we vaker zien bij smartphones van de Amerikaanse smartphonefabrikant, balanceren zij ergens tussen de goede middenklasse en de topmerken. Dat geldt zowel op vlak van specificaties als prijs.

Hyper Charging

Tijdens het overlopen van het lijstje functies en specificaties dat we altijd meekrijgen bij de aankondiging van een smartphone, waren er zeker enkele elementen te vinden die ons sterk konden bekoren. Vooral de 45W Hyper Charging-technologie waaraan de smartphone ook zijn naam ontleedt, klinkt op het eerste zicht best indrukwekkend. Die moet je in staat stellen om de batterij van je smartphone aan een razendsnel tempo op te laden. Volgens Motorola heb je de batterij voor 12 uur extra gebruik in slechts 10 minuten opgeladen, en is in slechts 30 minuten de batterij van 0% tot 75% opgeladen. De batterij is op zichzelf al sterker dan de gemiddelde smartphone: 4000 mAh zouden je tot 38 uur zoet moeten kunnen houden zonder een oplader nodig te hebben. Op de smartphone zal de nieuwste versie van Android geïnstalleerd zijn, Android 10. Dat klinkt allemaal best aardig. Overige specificaties konden ons echter minder van onze stoel blazen. 128GB geheugen, 4GB RAM-geheugen, a Snapdragon 675 Processor, het is allemaal niets uitzonderlijk.

Motorola OnePlus

De Motorola One Hyper wil zich ook onderscheiden omwille van zijn camera’s. Dat zijn een 64MP-camera aan de achterkant met groothoeklens, een 32MP pop-up selfiecamera op de voorkant. Beide camera’s worden aangedreven met Google CameraX, en Motorola ontwikkelde enkele AI-aangedreven camerafuncties zoals High Dynamic Range, Night Vision en Portrait Mode. Het scherm tenslotte is 6,5“ groot (16,51 cm). In zijn geheel heeft de Hyper Plus best wel wat weg van de OnePlus 7 Pro, ware het niet dat hij toch heel wat euro’s minder kost.

De smartphone wordt vandaag uitgebracht in Amerika, en zal vanaf begin januari ook bij ons te koop zijn. De kostprijs zal €349 zijn, wat op zich wel een faire prijs voor een smartphone van deze klasse lijkt. Beschikbare kleuren zijn ‘Deepsea Blue’ en ‘Fresh Orchid’. Het is al de derde smartphone die Motorola in korte tijd uitbrengt binnenin de Motorola One-reeks, na eerder de Motorola One Zoom en de One Action.

Op deze afbeelding is heel goed de pop-up selfiecamera te zien. Afbeelding: Beebom