Er bestaan weliswaar vele honderden gratis fonts. Maar niks is leuker of indrukwekkender natuurlijk dan je eigen font ontwerpen. Dat kan met Birdfont.

In de Verenigde Staten is een Tesla die op autopiloot reed vol ingereden op een politiewagen. De chauffeur zal gestraft worden voor roekeloos rijgedrag.

In de Amerikaanse staat Connecticut in het noordoosten van de Verenigde Staten vond zaterdag in de vroege ochtend (lokale tijd) een zwaar ongeval plaats met een Tesla-wagen, meer bepaald een Tesla Model 3. De wagen reed vol in op een politiewagen die langs de kant stond om een defecte wagen te depanneren. Daarbij werd de defecte wagen ook geraakt. Uit hetverhaal van de politie en de getuigenissen van de chauffeur bleek dat de wagen op het moment van de crash op automatische piloot aan het rijden was. Er vielen geen gewonden, maar dat had volgens de politie gemakkelijk anders kunnen aflopen. Dat schreven de politiediensten van de staat Connecticut op de officiële pagina. De materiële schade was wel aanzienlijk: deze Tesla heeft er zijn allerlaatste rit op zitten.

Deze Tesla zal niet veel kilometers meer kunnen afleggen. Afbeelding: Connecticut State Police

Het is niet de eerste keer dat een Tesla op automatische piloot betrokken geraakt in een ongeval. Wereldwijd zijn al 5 mensen om het leven gekomen na een crash waar een zelfrijdende Tesla in betrokken was. De Amerikaanse federale instelling voor verkeersveiligheid (NTSB) voert op dit moment ook een onderzoek naar auto-ongelukken die veroorzaakt worden door een zelfrijdende wagen. Blijkbaar werkt de technologie die een crash moet voorkomen niet altijd naar behoren op het moment van de waarheid.

Blijven opletten!

Dat gezegd zijnde zou het natuurlijk veel te eenvoudig zijn om dit en andere accidenten volledig in de schoenen van de technologie te schuiven. Als chauffeur ben je nog altijd de hoofdverantwoordelijke voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Politiediensten, autobouwers en verkeersveiligheidsexperts hameren er op dat ook wanneer je je wagen op automatische piloot zet, je nog steeds aandachtig het verkeer rond je in de gaten moet houden.

En dat was bij deze crash absoluut niet het geval. De chauffeur van de Tesla gaf zelf toe aan de politie toe dat hij zijn ogen niet op de weg had toen de botsing gebeurde. Hij had de wagen in autopiloot ingeschakeld om naar zijn hond te kijken die op de achterbank meereed. De chauffeur zal dan ook een vervolging krijgen voor roekeloos rijgedrag. Hij zal zijn les wel geleerd hebben.

Gerelateerde artikelen

Review Tesla Model 3: Hoe rijden hoort te zijn

‘Nooit nog een diesel’, zeiden we tegen elkaar toen we de straat nog niet uit waren. Tesla maakt zich met zijn Model 3 klaar voor de toekomst. Maar hoe ‘af’ is deze wagen nu eigenlijk?