Nieuws

Windows 10 update zorgt voor problemen met de taakbalk

Windows 10
De optionele update KB5003214 voor Windows 10 zorgt bij heel wat gebruikers voor problemen met de taakbalk en meldingen.

In de nieuwste episode van problemen met Windows 10-updates is onze geliefde taakbalk het slachtoffer. Gebruikers melden heel wat problemen nadat ze de optionele update KB5003214 installeerden. In veel gevallen wordt de taakbalk gewoon zwart, staan er onbekende iconen in of iconen staan gewoon volledig door elkaar.

Windows 10: KB4003214

Gebruikers die de ‘nieuws & interesses’ functie hebben geactiveerd in hun taakbalk, zullen heel waarschijnlijk deze problemen gaan ervaren. Dat komt voor bij gebruikers met de Windows 10 May 2020 (2004) update en nieuwer met de optionele KB5003214 update.

Bovendien zouden er ook gebruikers zijn die bovenop de kapotte taakbalk ook nog eens problemen hebben met het notificatiecentrum. Het netwerkicoontje zou ook niet meer werken en iconen komen en gaan wanneer ze daar zelf zin in hebben. Kortom; de taakbalk is volledig onbruikbaar geworden.

Hoe op te lossen

In de meeste gevallen helpt het door de update te verwijderen. Vanaf dan zal jouw taakbalk weer normaal gedrag vertonen. Wie de update niet wil verwijderen kan ook de functie ‘nieuws & interesses’ uitschakelen. Dat doe je door met je rechtermuisknop op het weericoontje te klikken en de juiste functie om uit te schakelen aan te duiden.

Ervaar jij problemen met door de optionele Windows 10 update?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business