Motorola Edge 30 Ultra

Motorola houdt op 8 september een lanceringsevenement voor nieuwe Edge-smartphones. Ditmaal zien we alvast de eerste details van de aanstormende high-end Moto Edge 30 Ultra.

Motorola is, enkele uitzonderingen als de Moto Edge 20 Pro daargelaten, al jarenlang afwezig uit het Europese topsegment van smartphones. Toen Motorola vorige maand in China de Moto X30 Pro aan het publiek voorstelde, bestond al het vermoeden dat dit toestel het gat in Europa ging opvullen. Die vermoedens beginnen echter steeds meer op een zekerheid te lijken nu Evan Blass een video van de smartphone heeft gedeeld via Twitter. Blass’ video toont het toestel in vol ornaat, en geeft ook al de nodige details weg van de high-end Motorola-smartphone.

Motorola Edge 30 Ultra

De video bevestigt in eerste plaats de naamgeving van de X30 Pro voor de Europese markt. Hier zal de telefoon namelijk door het leven gaan als de Motorola Edge 30 Ultra. Opvallend in de video is Motorola’s uitgebreide focus op foto- en videografie, met de slogan ‘Capture life without limits’. Die focus is met name te danken aan de 200 MP camerasensor op de Edge 30 Ultra. De Samsung-sensor is ‘s werelds eerste 200 MP smartphonesensor en wordt voor het eerst ingezet op de Edge 30 Ultra.

Naast de details over de camerasensor bevestigt de video ook de gebruikte chipset – de Snapdragon 8+ Gen 1. Verder biedt de high-end smartphone van Motorola ondersteuning voor 125 watt snelladen, wat volgens de fabrikant na “zeven minuten” genoeg stroom oplevert om de telefoon een volle dag mee te laten gaan. Het scherm van de telefoon is volgens de video een pOLED-exemplaar. De X30 Pro in China bevat eveneens een pOLED-scherm met een 6,7 inch diagonaal. Andere details over het scherm worden niet getoond.

Wel noemt Motorola de beeld- en geluidservaring op de Edge 30 Ultra van ‘bioscoopniveau’ en stelt het dat de Dolby Atmos-ondersteuning van de speakers daaraan zal bijdragen.

Chinese specificatielijst

Motorola laat ons met deze video nog wel in het ongewisse over verschillende details van de telefoon. Tenzij we de specificatielijst van de X30 Pro langslopen. Daaruit blijkt nog dat de 200 MP camera zal worden bijgestaan door een 50 MP groothoekcamera en 12 MP telefotocamera. De selfiecamera op de X30 Pro – en zodoende waarschijnlijk ook op de Edge 30 Ultra – betreft een 60 MP exemplaar.

Motorola plaatste in het Chinese model van de Edge 30 Ultra verder een 4.610 mAh batterij die dus met 125 watt bedraad opgeladen kan worden. Draadloos opladen kan ook tegen maximaal 50 watt. In China wordt de smartphone verkocht met 128, 256 of 512 GB opslaggeheugen met respectievelijk 8, 12 en 12 GB werkgeheugen. Of we dezelfde opslagconfiguraties in Europa krijgen is niet bekend.

Wel bekend is dat Motorola de high-end Edge-smartphone op 8 september in Europa lanceert. Het toestel lijkt voor Motorola alvast zijn re-entree in het high-end segment. Naast de Edge 30 Ultra zal Motorola tijdens dit event vermoedelijk ook de S30 Pro lanceren als de Motorola Edge 30.