Nieuws

‘Netflix test verdwijntruc met Basic-abonnement’

Netflix
© DCL "650"/Unsplash
Netflix is gestart met een test waarbij het reguliere Basic-abonnement niet zichtbaar is zodra je een abonnement kiest. Enkel het Basic-abonnement met advertenties verschijnt nog.

Netflix test de nieuwe pagina in landen waar het zijn Basic met advertenties-abonnement aanbiedt. Dat schrijft het Braziliaanse Tecnoblog. Netflix is overigens niet gestopt met het aanbieden van het Basic-abonnement zonder advertenties, maar toont deze standaard niet aan de gebruiker. Onderaan de landingspagina is de knop ‘Zie alle abonnementen’ geplaatst om het volledige aanbod te bekijken.

Het volledige aanbod bestaat uit vier abonnementen: Basic met advertenties, Basic, Standaard en Premium. In de test van Netflix wordt het Basic-abonnement weggelaten. Wat het doel van Netflix is met de test, is nog ongeweten. Mogelijk wil de streamingsdienst aanstaande klanten verleiden het advertentieabonnement af te sluiten.

Deze structuur zorgt er bovendien voor dat klanten sneller geneigd zijn een duurder abonnement af te sluiten. Mensen die geen reclame willen zien tijdens het streamen worden direct doorverwezen naar Standaard of Premium. De plaatsing van de ‘Zie alle abonnementen’-knop zorgt er ook nog eens voor dat de kans groot is dat klanten hem over het hoofd zien. Zo komen zij nooit te weten dat er ook nog een regulier Basic-abonnement is.

Netflix toonde te weinig reclames

Met de groei van het reclameabonnement kan Netflix mogelijk een deel van zijn achterstand in advertentieopbrengsten inlopen. Recent werd namelijk bekend dat de streamingsdienst minder advertenties had geserveerd dan afgesproken. Die achterstand wordt veroorzaakt door de tegenvallende verkoop van het reclameabonnement. Slechts 80 procent van het ‘verwachte doelpubliek’ sloot volgens Digiday een abonnement af. Netflix moet hierdoor een deel van de advertentiebudgetten van adverteerders terugbetalen.

Ongeweten is hoeveel abonnees het nieuwe Basic-abonnement exact heeft. Klanten in België en Nederland moeten voorlopig nog wachten op het goedkopere abonnement met reclames dat dit najaar werd gelanceerd.

netflixontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals