Nieuws

Dit is de OnePlus Pad, lancering op 7 februari

OnePlus Pad header
OnLeaks heeft de eerste renders van de OnePlus Pad gepubliceerd. OnePlus lanceert de tablet naar verluidt op 7 februari.

Begin deze maand spraken we al eens over het bestaan van een OnePlus-tablet. Details bleken op dat punt nog erg vaag en meer dan een mogelijke naam van de tablet werd niet onthuld. Nu zien we voor het eerst renders van de OnePlus-tablet, afkomstig van geruchtenmaker OnLeaks. Veel opvallends zien we alvast niet aan het ontwerp. Aan de voorzijde vinden we een vlak, 11,6- inch-scherm met relatief dunne schermranden. Volgens de renders werd de selfiecamera op de lange zijde van de tablet geplaatst, in tegenstelling tot de korte zijde op veel recente iPads.

Op de achterzijde van de OnePlus Pad vinden we nog de cirkelvormige cameramodule. Opvallend is dat OnLeaks geen camerasensoren in de module heeft verwerkt. Dit betekent mogelijk dat OnePlus ten tijde van het uitlekken van de 3D-renders nog niet had bepaald hoeveel camera’s de tablet zou meekrijgen. In de module is plaats voor twee camera’s.

OnePlus Pad

OnePlus plaatste de powerknop van de tablet verder aan de linkerzijde van de tablet (verticaal), met de volumeknoppen op het horizontale gedeelte van de tablet. Volgens MySmartPrice, dat de renders in samenwerking met OnLeaks plaatste, heeft de tablet een premium behuizing. Ongeweten is of de geruchtenverspreider doelt op een aluminium- of plastic unibody behuizing. We zien in de renders – die vaak één-op-één overeenkomstig zijn met het ‘echte werk’ – alvast geen data-antennes die nodig zijn in aluminium behuizingen.

Lancering op 7 februari

Belangrijk om daarbij mee te wegen is dat het ontwerp waar OnLeaks de renders op baseerde, afkomstig zijn uit de zogenoemde PVT (productvalidatie) fase van het ontwikkelingsproces. Het bedrijf kan dus nog enkele details aanpassen alvorens het ontwerp definitief is of de tablet in productie genomen wordt. Veel tijd zou OnePlus alvast niet hebben om aanpassingen door te voeren. Geruchtenmaker Ishan Agarwal schrijft op Twitter dat de tablet namelijk op 7 februari wordt aangekondigd tijdens het Cloud 11-event in India.

Dat evenement staat in het teken van de OnePlus 11, die eerder dit jaar in China gelanceerd werd. De internationale lancering vindt dus op 7 februari plaats, tezamen met de lancering van de Buds Pro 2 én de OnePlus Pad, mits de informatie van Agarwal klopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business