Nieuws

Mei 2006: KMO's en grote bedrijven sterk in de lift

 

In mei 2006 zal de positieve trend die in maart 2006 werd ingezet, zich doorzetten gelijk aan het niveau van april 2006. Het indexcijfer van mei 2006 ligt 3,7 punten boven het totale gemiddelde van 2005.

Het indexcijfer is gebaseerd op twee hoofdelementen, namelijk de projectkwantiteit en de financiële waarde van de projecten. Het 3,7 indexcijfer is samengesteld uit het kwadrant van een 1,0 hogere index van meer projecten en een 2,7 hogere index van een toename in financiële waarde.

Dit betekent dat er vergeleken met april 2006 iets meer projecten met gemiddeld iets lagere projectwaarde en/of -grootte voorzien worden.

De belangrijkste bepalende segmenten inzake de indextoename van mei 2006 zijn de sectoren onderwijs, IT, nutsbedrijven, financiële dienstverlening, transport en gezondheidszorg. De sectoren handel, zakelijke dienstverlening en bouw blijven nadrukkelijk achter bij de positieve ontwikkeling.

In mei 2006 is sprake van een toename op gebied van projecten gericht op systeemsoftware (incl. LAN OS), kantoorautomatisering en telecommunicatie. De aandacht voor LAN-infrastructuur projecten zal duidelijk wat afnemen.

De IT-barometer wordt exclusief voor IT Professional gemaakt door MarketCap, het IT market intelligence bureau voor de Benelux. Deze index is gebaseerd op een constante monitoring van IT-projecten binnen de Belgische zakelijke markt en publieke sector. Elke maand wordt een indexering gemaakt op basis van een 12 maanden IT-projectverwachting. In totaal worden per maand tussen de 1.250 en 1.500 projecten geanalyseerd. De financiële waarde van de projecten, maar ook het bedrijfsbelang wordt als weegfactor gebruikt. Zo weegt een project op gebied van business critical applications veel zwaarder dan een LAN update project of een vervanging van een aantal desktopsystemen. Voor meer informatie over MarketCap: info@marketcap.nl of +31 (0)13 508 1800.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business