Nieuws

Documenten Windows 8 gelekt

Hoewel Microsoft er officieel nog niets over loslaat, circuleren online al details van Windows 8.

Er zijn enkele dia’s opgedoken bij Windows Journal, een pagina op de blogdienst die Microsoft zelf aanbiedt. Ze zijn afkomstig van Francisco Martin Garcia, maar intussen al van de pagina verdwenen.

Gezichtsherkenning
Volgens de documenten gaat Windows 8 meer focussen op gezichtsherkenning, met de bedoeling dit in te zetten als authenticatiemethode. Ook aan de opstarttijd wordt gewerkt. Zo moeten tablet-pc’s en laptops in minder dan een seconde uit de slaapmodus komen.

Verder worden zaken als 3D-schermen, draadloze verbinding met televisie en USB 3.0 en bluetooth 3.0 ondersteund. Ook vermeld staat een functie waarbij het licht van je scherm wordt aangepast aan het licht in de kamer.

Bijzonder handig lijkt ons het mechanisme waarmee je je hele pc kan herstellen in de oorspronkelijke staat, met behoud van instellingen en persoonlijke bestanden.

De authenticiteit van de documenten kan niet bevestigd worden. Maar bepaalde zaken, waaronder het gebruik van typische Microsoft-termen, wijzen er volgens kenners op dat de documenten echt zijn.

Concurrentie met Apple
Een andere site, Microsoft Kitchen, heeft nog meer slides over Windows 8 in bezit. Saillant in deze slides is een discussie over Apple, en vooral hoe Microsoft denkt te concurreren met het bedrijf. Er zouden onder meer plannen zijn voor een applicatiewinkel binnen Windows 8.

In deze documenten kunnen we lezen dat Apple bekendstaat om eenvoud en kwaliteit, waarbij de gebruikservaring zorgt voor een meerwaarde.

Hoewel het nergens expliciet staat vermeld, vermoedelijk omdat Windows 8 nog in een zeer pril beginstadium zit, lijkt het er dus op dat Microsoft meer op gebruikservaring zal concentreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business