Nieuws

Facebook verandert ‘vind ik leuk’-knop

Facebook verandert de werking van de knop ‘vind ik leuk’. Voortaan wordt er naast de link die je leuk vindt een foto en een korte samenvatting op je profiel geplaatst.

Tot nu toe werden alle berichten en links van vrienden die je leuk vindt met één regeltje weergegeven op je profielpagina onder recente activiteiten. Facebook rolt momenteel echter een update uit die fervente leukvinders niet zo leuk zullen vinden. Dat meldt de website Mashable.

Nieuwsoverzicht
Vanaf nu wordt een link die je leuk vindt weergegeven alsof je hem gedeeld hebt of zelf ingegeven. Er wordt dus een volledige samenvatting met een titel, inleiding en foto op je profiel geplaatst, en ook je vrienden krijgen dit te zien in hun nieuwsoverzicht.

Hoewel de vind ik leuk-knop in de praktijk de ‘delen’-functie vervangt, zal die laatste toch niet verdwijnen, vertelt Facebookwoordvoerder Malorie Lucich aan Mashable. Ook zou de aanpassing niet definitief zijn en gaat het slechts om een test.

Mashable betwijfelt dit echter omdat nieuwe functies of aanpassingen doorgaans bij een beperkt aantal gebruikers worden uitgetest. Bovendien is de uitleg over het implementeren van de ‘delen’-knop op je website al een tijdje niet meer te vinden op de Facebookpagina voor ontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business