Tips

9 apps om het schooljaar goed te beginnen

Zie je op tegen het nakende schooljaar? Geen zorgen, met deze apps wordt je studentenleven een pak eenvoudiger. Graag gedaan!

De vakantieperiode loopt nog volop. Toch willen we al denken aan wat komen gaat: tijd om je stilletjes aan voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Of je nu middelbaar, hoger, universitair, of volwassenonderwijs volgt; met apps kan je je studentenleven eenvoudiger maken. We sommen de handigste apps op die onmisbaar zijn voor studenten.

1. DuoLingo

Wie moeite heeft om een nieuwe taal te leren, is bij DuoLingo aan het juiste adres. De app – die voor iOS, Android en Windows bestaat – biedt je de kans om 25 verschillende talen te leren. DuoLingo doet dat op een speelse manier met regelmatige beloningen, waardoor je wordt aangemoedigd een cursus tot een goed einde te brengen. Het aantal talen dat je kan leren, wordt bovendien continu aangevuld.

2. Evernote

Het studentenleven en notities maken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger maakte je die notities steevast met pen en papier, maar tegenwoordig bestaan er digitale apps die je doorheen een schooldag helpen. Evernote is een van de beste notitieapplicaties die je kan gebruiken.

De software is compatibel met Android, iOS, Windows en Mac. De basisversie is gratis verkrijgbaar en voor een Premium-versie betaal je 6,99 euro per maand. Hierdoor kan je respectievelijk 1 en 10GB aan nieuwe data uploaden per jaar en synchroniseren je notitieblokken over al je toestellen.

Gebruik Evernote op Android, iOS, Mac of Windows.

3. xMind

Een beproefde studeermethode is het maken van mindmaps. Tijdens het maken van een mindmap fris je je geheugen op en achteraf heb je een handig overzicht van je leerstof. De basisversie van xMind kan je gratis gebruiken, maar om alles uit de app te halen, ben je 89 euro kwijt. De tool is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en maakt het eenvoudig om mindmaps te creëren. Bovendien kan je je creaties naar Evernote uploaden, waardoor je notities en schema’s bij elkaar zitten.

Download xMind voor Mac, Windows, iOS of Android.

4. Quizlet

Een andere eenvoudige, maar efficiënte leermethode is het maken van flitskaarten. Aan één kant van een kaartje schrijf je een vraag of woord; aan de andere kant schrijf je het antwoord of de vertaling van het woord. Met behulp van deze kaartjes kan je jezelf dan ondervragen. Deze eeuwenoude leertechniek heeft nu een digitale variant gekregen met Quizlet. Met de drie verschillende leerstanden (flitskaarten, leren en combineren) kan je al je leerstof doornemen in een leuke, digitale omgeving. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

5. Focusbooster

Wie zich niet goed kan concentreren tijdens het studeren, kan de Pomodoro-techniek uitproberen. Bij deze methode concentreer je je voor 25 minuten, waarna je een pauze van vijf minuten neemt. Na vier blokken neem je een langere rustperiode van 15 tot 30 minuten. Focusbooster helpt je bij het toepassen van deze techniek. De gratis app bestaat voor iOS en Android en heeft een instelbare timer. Hierdoor kan je de Pomodoro-techniek aan jouw noden aanpassen.

6. Freedom

De Pomodoro-methode gaat ervan uit dat je je volledig concentreert tijdens de 25 minuten. Freedom kan je hierbij helpen. De applicatie blokkeert apps en websites tijdens een periode die jij instelt. Je kan terugkerende sessies instellen per uur, dag en week en de app werkt op iOS, Windows en Mac. Hierdoor word je door geen enkel toestel meer afgeleid.

Download Freedom voor iOS of Android.

7. WolframAlpha

Een site die je zeker niet wilt blokkeren is WolframAlpha. Of je nu een wiskunde- of geschiedenisstudent bent, WolframAlpha helpt je bij je meest prangende vragen. Het programma introduceert een nieuwe manier om kennis en antwoorden te vergaren. In plaats van het web te doorzoeken, voert de software dynamische berekeningen uit op een grote collectie ingebouwde data, algoritmes en methodes. WolframAlpha is gratis online te bereiken. Ook kan je de app (die zo’n 3 euro kost) downloaden voor iOS, Android of Windows Phone.

Apps

8. Photomath

Photomath is een erg handige applicatie voor studenten met een hekel aan wiskundige taken. Je maakt een foto van een opgave en de app berekent het antwoord voor jou. Handig aan deze applicatie is dat hij alle tussenstappen toont. Hierdoor kan je je huiswerk correct invullen, zonder dat opvalt dat je de berekeningen niet daadwerkelijk hebt gemaakt.

Download hier Photomath voor iOS of Android.

Apps

9. EasyBib

EasyBib helpt je bij het schrijven van een paper. Scan de barcode of het ISBN-nummer in van een boek dat je als bron hebt gebruikt en de app maakt een regel aan in je bibliografie. EasyBib ondersteunt verschillende formaten en mailt de uiteindelijke bibliografie naar je door. In enkele seconden heb je op deze manier een bibliografie gemaakt die je aan je werkstuk kan toevoegen. EasyBib is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business