Nieuws

Samsungs Tizen-telefoon loopt weer vertraging op

De lancering van Samsungs eerste smartphone met Tizen heeft opnieuw vertraging opgelopen omdat er nog niet genoeg apps beschikbaar zijn.

Samsung heeft opnieuw zijn eerste Tizen-toestel uitgesteld, zo schrijft de Wall Street Journal. De Samsung Z werd al aangekondigd tijdens een evenement in San Francisco vorige maand, met een geplande lancering in Rusland in het derde kwartaal, echter is de officiële lancering die voor afgelopen donderdag gepland stond uitgesteld. Eerder stelde Samsung al de release van een Tizen-smartphone die zou moeten verschijnen in Japan uit.

Het evenement in Moskou ging wel door, maar Samsung liet weten dat de smartphone pas later op de Russische markt zal verschijnen. Tijdens het event werden wel een aantal nieuwe prototypes getoond en konden ontwikkelaars vast een eerste blik werpen op het nieuwe besturingssysteem. Als reden voor het uitstel geeft Samsung het beperkte aantal apps voor Tizen op.

[related_article id=”161563″]

Samsung lijkt moeite te hebben om app-ontwikkelaars aan te trekken voor hun eigen besturingssysteem, ondanks dat het flinke geldprijzen uitloofde voor ontwikkelaars. Deze zouden vooral terughoudend zijn door het werk dat het overzetten van Android naar Tizen kost. Vervelend voor Samsung, want zij hopen zich met Tizen juist minder afhankelijk te maken van Googles Android. Zeker nu Google stappen lijkt te zetten om de interface van Android gelijk te trekken en om de aanpassingsmogelijkheden voor fabrikanten te beperken. Toch blijven de twee bedrijven nauw samenwerken, onder andere door de integratie van Samsungss Knox-beveiligingssoftware in het nieuwe Android L.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business