Nieuws

Nieuwe jobsite voor IT-professionals

 

De IT-Jobbank heeft zijn nieuwe jobsite gelanceerd. IT-Jobbank is een initiatief van Stepstone en wil naar eigen zeggen de afstemming van vraag en aanbod op de IT-jobmarkt verbeteren. De klantendienst van het bedrijf volgt de kwaliteit en de juistheid van de cv’s op en bedrijven kunnen in de databank veel gedetailleerder op informaticaspecialisaties en –vaardigheden zoeken. Voorwaarde is dat ze eerst een advertentie plaatsen. 

Een proef op de som leert ons dat moederbedrijf Stepstone, zoals bij Monster.be overigens, slecht een viertal informaticaspecialisaties voorziet. “Wij  voorzien daarentegen een zestiental grote categorieën en 750 vaardigheden. Hoe fijner het zoekproces, hoe fijner het resultaat. Daarmee voorkomen we dat kandidaten de verkeerde jobs aangeboden krijgen en dat werkgevers tijd verliezen met niet goed afgestemde kandidaturen,” zegt country manager David Donkers. Het systeem trechtert zelf de vaardigheden volgens de aangevinkte categorie.

De juistheid van de database wordt bewaakt door een automatisch systeem waarbij iedere cv-eigenaar na zes maanden gevraagd wordt het cv te updaten. Doet hij of zij dat niet, dan neemt de klantendienst contact op. Wie niet meer actief werk zoekt of onbereikbaar is, wordt op non-actief gezet. “Zo willen we voorkomen dat er gedateerde cv’s in de databank blijven hangen. Onze cv’s zijn maximum een half jaar oud”, zegt Donkers. Gedateerde cv’s zijn overigens een oud zeer bij de online databanken. Over de targets wil Donkers verder niets kwijt. Hoeveel cv’s IT-Jobbank momenteel bevat, weten we dus niet. Wel vertelt de country manager dat het er tegen de zomer 5.000 à 6.000 cv’s moeten zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business