Nieuws

D-Link ontdekt nieuwe band voor mediastreaming

 

D-Link pakte op meet-it uit met de vorige week gelanceerde DIR 855-quadband draadloze N-router die tegelijk twee draadloze netwerken in de lucht hangt.
 
De eerste maakt gebruik van de steeds drukkere 2,4 Ghz-band en de andere klimt naar de bredere en nauwelijks gebezigde en dus stabielere 5 Ghz band. Het systeem, dat tot 600 Mbit/sec haalt, volgt de N-specificaties. ‘Quadband’ omdat het achterwaarts compatibel is met 802.11a en g. Hiermee wordt gemikt zowel op de zakelijke gebruiker als op gamers en multimediaconsumenten.
 
“Ons paradepaardje is goed voor HDTV-mediastreaming, Voice over IP en surfen tegelijk met behoud van kwaliteit voor een straatprijs van 220 euro”, zegt marketingverantwoordelijke Francis Declercq. In de doos van de DIR 855 vind je trouwens ook een DWA-160 Wireless N USB adapter. De gebruiker kan zijn e-mail checken en surfen op het internet via de 2,4 Ghz band en de 5 Ghz reserveren voor mediastreaming en kraakheldere VoIP. De router beschikt over een Dual Active Firewall die zowel het netwerk als de persoonlijke data afschermt. Drie antennes zorgen voor een ruim bereik. Een OLED-schermpje op de box vertelt alles over de connectie. De DIR 855 is overigens de eerste draadloze router van D-Link die voorzien is van vijf Green Ethernet energiebesparende Gigabit-poorten. “We hanteren verschillende technieken om minder energie te verbruiken op onze netwerkproducten. Zo worden niet-gebruikte switches afgekoppeld. Ook de kabellengte wordt elektronisch gemeten. Bij kortere kabels wordt minder stroom geleverd.”
 
D-Link werd in 1987 opgericht in Taiwan en telt nu zo’n 1.600 medewerkers in meer dan honderd landen. Het merk is sinds 2000 aanwezig in de Benelux en wordt in België verdeeld via TechData maar ook via Ingram Micro en Kappa Data. Hier is het marktleider in consumer networking. In Nederland heeft het de vierde of vijfde plaats. “Wereldwijd zijn we marktleider in Wireless N.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business