Nieuws

“Studenten stellen geen excessieve eisen aan loonpakket”

 

Aan het begin van de TechDays verzamelde Microsoft zo’n 800 IT-studenten in de Antwerpse Metropolis om kennis te maken met de IT-sector. Deelnemende bedrijven zijn enthousiast over het initiatief, al is er niet veel gerekruteerd.

Tegelijkertijd met de preconferentie van Microsofts TechDays, nodigde het bedrijf laatstejaarsstudenten uit IT-richtingen uit in het Antwerpse bioscoopcomplex Metropolis. Students 2 Business had de bedoeling om studenten kennis te laten maken met de arbeidsmarkt. Zo’n 800 Vlaamse en Waalse studenten gingen op die uitnodiging in.

De deelnemende bedrijven waren enthousiast over de organisatie en de opkomst. “Het was indrukwekkend hoeveel studenten Microsoft bij elkaar heeft gekregen”, stelt Marco Braakman, algemeen directeur van dienstenleverancier Info Support. “De doelgroep was goed samengesteld, op één verloren gelopen klas boekhouden-informatica na.”

Info Support vond het een vruchtbaar evenement, want elk jaar rekruteren ze 20 tot 25 nieuwe schoolverlaters, die ze dan nog 8 weken trainen. Het resultaat van dit jaar: veel namen van potentiële rekruten.

Schrik van arbeidsklimaat
Ook consultancybedrijf Ausy sprak met studenten op het Micosoft-evenement. Voor Christian Dehaeseleer was het opvallend dat een deel van de studenten nog niet over de nodige maturiteit voor de arbeidsmarkt beschikt: “Tegenover een potentiële toekomstige werkgever is het beter om minstens semi-professioneel te zijn.”

De studenten die het wel ernstig aanpakten, wilden vooral weten wat het werk inhoudt. Daarvoor liet Ausy een consultant spreken die al 2 jaar aan het werk was. Het viel Dehaeseleer ook op dat de studenten die nu afstuderen geen excessieve eisen stelden aan het verloningspakket.

Of de studenten ongerust zijn over het arbeidsklimaat? “Ja absoluut,” volgens Christian Dehaeseleer, “er heerst geen optimisme, eerder realisme. Toch wordt er nog aangeworven in het huidige economische klimaat. Wie gemotiveerd is, vindt een goede job.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business