Nieuws

IPTE onderzoekt ‘verschillende pistes’ voor automatiseringsdivisie

Het Limburgse technologieconcern IPTE zoekt wellicht een koper voor zijn automatiseringstak. "We doen een studie naar de diverse opties voor de divisie factory automation", zegt financieel directeur Hugo Ciroux.
IPTE heeft de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn automatiseringsdivisie. Zo kwamen er nieuwe vestigingen bij in Estland, Portugal en Spanje. Maar door de recessie in het algemeen en de crisis in de voor IPTE cruciale auto-industrie in het bijzonder, staan "de marges bij de automatiseringsprojecten sterk onder druk".

Daarom buigt de raad van bestuur zich nu over verschillende pistes. Daarbij wordt gezocht naar een balans tussen de langetermijnvisie om automatisering te blijven ondersteunen enerzijds en anderzijds de kortetermijnverliezen in deze activiteit te beperken. Meer details wilde Ciroux niet kwijt.

De automatiseringstak is de kleinste van de twee afdelingen van IPTE. Vorig jaar werkten er zo’n 515 mensen op een totaal van 2.395 werknemers, van wie het gros buiten België.

Maandag na beurs publiceerde IPTE zijn resultaten over het tweede kwartaal. Het Genkse bedrijf boekte een nettoverlies van 2,2 miljoen euro, waardoor het verlies over het eerste halfjaar uitkomt op 3,58 miljoen euro. Vorig jaar werd er in de eerste jaarhelft nog een winst van 2,06 miljoen euro geboekt.

De omzet kelderde in de eerste zes maanden met 25 procent tot 92,9 miljoen euro. Lichtpunt is wel dat de daling van het orderboek voor de onderaannemingsdivisie werd gestopt. De financieel directeur hoopt hierdoor dat het vierde kwartaal een stuk beter wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business