Nieuws

Intel wil Ombudsman tegen EU gebruiken

Intel wil een uitspraak van de Europese Ombudsman gebruiken in zijn beroep tegen de antitrustboete die de Europese Commissie heeft opgelegd.

De Europese Ombudsman heeft gezegd dat de Europese Commissie in de zaak tegen Intel in de fout is gegaan. De Commissie heeft Intel onvoldoende op de hoogte gebracht van een vergadering met computermaker Dell over het onderzoek tegen Intel.

“Volgens de klager [Intel] heeft de Commissie nagelaten om van een vergadering op 23 augustus 2006 met Dell notulen te maken, ondanks dat de vergadering rechtstreeks betrekking had op het onderwerp van het onderzoek van de Commissie naar Intel”, zo schrijft de Ombudsman in zijn verslag.

Intel wil onder boete uit
Intel gaat de uitspraak van de Ombudsman nu tegen de Europese Commissie gebruiken; in het beroep tegen de boete van 1,06 miljoen die het in Europa moet betalen voor oneerlijke concurrentie.

Toch is succes niet gegarandeerd voor Intel. De uitspraken van de Ombudsman zijn niet wettelijk bindend. Het is aan het Europese Hof van Beroep om te beslissen of Intels rechten geschonden zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business