Dit moet je weten over Amazon Prime Day

Amazon Prime Day 2017 komt eraan, en ook Belgische consumenten kunnen er mee van profiteren. Dit moet je weten voor je je slag slaat.

Op 11 juli is het weer zover: dan is het ‘Amazon Prime Day’, oftewel Amazons antwoord op het Black Friday-fenomeen. Gedurende 30 uur worden duizenden producten sterk afgeprijsd voor alle bezoekers die beschikken over een Prime-abonnement. Het is al het derde jaar op rij dat het jaarlijkse hoogtepunt plaatsvindt, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Hieronder het antwoord in een notendop.

Wanneer is het Amazon Prime Day?

In 2017 valt Amazon Prime Day op 11 juli, een dinsdag, maar de eerste kortingen verschijnen al op maandag. Dat komt omdat Amazon er dit jaar voor kiest om het event tot 30 uur te laten duren, in plaats van de gebruikelijke 24 uur. Vanaf 3 uur ’s nachts plaatselijke tijd verschijnen de eerste ‘Lightning Deals’ op het Amerikaanse platform en vanaf 19 uur begint Prime Day ook op de Britse variant. Het aanbod van deals wordt daarna continu aangevuld in de 30 uur die daarop volgen, met nieuwe kortingen om de vijf minuten.

Hoe werkt Prime Day?

Om van de Amazon Prime Day-deals te profiteren, heb je een Prime-account nodig. Amazons abonnement biedt gebruikers enkele logistieke voordelen wanneer ze bestellen op de online marktplaats, zoals next-day delivery, en geeft de toegang tot Amazons streamingdiensten, waaronder Prime Video, Prime Music en Prime Reading. Het abonnement kost je 7,99 pond per maand, wat neerkomt op iets meer dan 9 euro.

Als je enkel van de Prime-deals wil genieten, kan je ook gewoon een tijdelijk proefabonnement afsluiten op 11 juli. Bij die formule krijg je de Prime-voordelen voor 30 dagen gratis.

Welke producten kan je (ver)kopen op Prime Day?

Op Prime Day wordt geen specifiek thema aangehouden: de producten met kortingen kunnen eender wat zijn, van elektronica tot tuingereedschap. Wellicht zullen ook Amazons eigen producten, zoals de Kindle Reader, worden afgeprijsd.

Bijna 40 procent de producten zijn afkomstig van kmo’s en zelfstandigen op Amazon, zegt de retailer in een persbericht. ‘Kleine handelaars en ondernemers zagen hun bestellingen bijna verdriedubbelen op Prime Day, vergeleken met het jaar daarvoor,’ klinkt het.

Waar is Prime Day actief?

Hoewel Amazon ons land meestal links laat liggen, wordt België er voor Amazon Prime Day wel bijgerekend. Naast ons land zijn de deals ook geldig in dertien andere markten, waaronder de VS, China, Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Geen prijsgarantie

Het nut van de Amazon Prime Day is omstreden. Aan de ene kant lokt het bezoekers naar de online marktplaats en, indien bijna de helft van de deals inderdaad voor de rekening is van kmo’s, is dat goed nieuws voor de handelaars op het platform. Aan de andere kant kan je je afvragen hoe nuttig een alternatief voor Black Friday, Cyber Monday en consoorten nog is. Op marktplaatsen als Amazon zijn kortingen en promoties bovendien schering en inslag, en de Prime Day lijkt dan meer op een campagne om snel veel Prime-abonnees te rekruteren, dan wel om de marktplaats en zijn handelaars aan te prijzen.

Hoe dan ook, je kan op 11 juli altijd je kans wagen. Wees er dan wel zeker van om de producten nog even te googlen: de Lighting Deals beloven dan wel een fikse korting, maar geven geen garantie op de laagste prijs.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws in digital commerce? Like Twinkle België op Facebook!

 

https://www.twinkle.be/nieuws/168295/hoe-amazon-concurrentie-naar-huis-speelt/


 

amazonbusinessprime day

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals