Nieuws

Deze week: Material Design in Chrome en terug naar Windows 95

Deze week kregen we een voorsmaakje van Chrome met Material Design en genoten we van de nostalgie die een terugblik op Windows 95 met zich meebracht. Verder zagen we heel wat vooruitgang in de wereld van de groene energie en bleef Microsoft Windows 10 pushen.

Google staat op het punt om het Material Design van Android uit te rollen in z’n Chrome-browser. Wie wil kan de functie nu al activeren.

De negentienjarige ontwikkelaar Andrea Faulds ontwikkelde een Windows 95-kloon die je rechtstreeks via je browser kunt gebruiken, zonder bijkomende plug-in.

Het Duitse Max Planck-instituut is begonnen met tests in de experimentele Wendelstein 7-X-fusiereactor. Die reactor is volgens velen de sleutel voor commercieel bruikbare fusie-energie.

Wie niet goed oplet, krijgt Windows 10 automatisch binnen als ‘aanbevolen update’. Wie de upgrade niet wil, kan de installatie wel nog weigeren.

Hoe zien de nieuwe telefoons van Samsung, Huawei, LG en HTC er uit? Hoewel er nog niets is aangekondigd, weten we al meer dan genoeg om een eerste analyse te maken.

De datum is geprikt: op 15 maart stelt Apple zijn nieuwste producten voor aan de wereld.

De Powerwall van Tesla is nog geen jaar oud maar het bedrijf van Elon Musk kondigde toch al een opvolger aan.

De aanhouder wint, tenzij hij verliest. Blackberry lijkt zijn eigen OS stilaan vaarwel te zeggen. Onze redacteur ging een maand volledig voor Blackberry, en hij vertelt je graag of hij rouwig is om het verlies.

Als (zelfverklaard) netwerk- of systeembeheerder heb je graag alle relevante systeeminformatie bij de hand. BgInfo plaatst die volgens jouw wensen op het bureaublad.

Google heeft heimelijk een luchthaven afgehuurd om drones op zonne-energie uit te testen. De toestellen moeten een internetnetwerk schragen dat 40 keer sneller is dan 4G.

De Fransen bouwen een letterlijke Route du Soleil. Tegen 2020 zal het land 1.000 kilometer weg bedekken met zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business