Nieuws

Apple haalt mosterd bij Google voor zijn App Store

Om de zoekresultaten van de App Store te verbeteren, werkt Apple aan een betaalmodel dat erg hard doet denken aan de manier waarop Google al jaren zaken doet.

De App Store van Apple heeft momenteel meer dan 1,5 miljoen apps. Dit geeft gebruikers een ruime keuze, maar zorgt er eveneens voor dat het niet altijd eenvoudig is om een bepaalde applicatie terug te vinden. Apple werkt daarom aan een manier die het zoeken van nieuwe apps eenvoudiger kan maken en het bedrijf bovendien een hoop extra inkomsten kan geven.

[related_article id=”176119″]

Volgens Bloomberg heeft de Amerikaanse firma namelijk een team ingenieurs de taak gegeven om de App Store te verbeteren. Eén van de ideeën die hierdoor uit de bus zijn gekomen, is een nieuw betaalmodel voor de App Store. Appontwikkelaars zullen de mogelijkheid krijgen om voor bepaalde trefwoorden te betalen, waarna hun app bovenaan zal komen te staan wanneer iemand naar dit trefwoord zoekt.

Dit model doet erg hard denken aan de manier waarop Google al jaren miljarden dollars verdient en zou de omzet van Apple erg hard kunnen doen stijgen. Bovendien kan deze methode ervoor zorgen dat de vele rommelapps die bekende applicaties nabootsen naar de achtergrond worden gedrongen.

Apple heeft voorlopig nog geen aankondigingen gemaakt rond veranderingen aan de App Store. Hierdoor is het niet duidelijk of en wanneer bedrijven kunnen betalen om hun apps bovenaan de zoekresultaten te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business