Nieuws

Uber stuurt futuristische autonome wagen de baan op

Een Ford Fusion voorzien van radars en laserscanner rijdt momenteel doorheen Pittsburgh rond. Uber is immers volop bezig met het testen van zijn autonome wagen.

Ieder jaar sterven er 1,3 miljoen mensen ten gevolge van een auto-ongeluk. Maar liefst 94 procent van deze ongevallen is te wijten aan een menselijke fout. Onder andere Google en Uber zijn daarom volop bezig met het ontwikkelen van een autonome wagen. Zelfrijdende auto’s zijn in de Verenigde Staten hierdoor meer en meer gemeengoed in het straatbeeld aan het worden.

Een wagen van Uber werd al eerder gespot door enkele oplettende voorbijgangers. Pas deze week heeft Uber in een persbericht zijn officiële plannen meegedeeld. De hybride Ford Fusion van de taxidienst zal doorheen Pittsburgh rijden, waar het kaartgegevens zal verzamelen. Ook zullen de zelfrijdende capaciteiten van de ietwat futuristische ogende wagen uitvoerig worden getest.

[related_article id=”181010″]

De hybride Ford Fusion is voorzien van een reeks sensoren, waaronder radars, laserscanners en hoge resolutiecamera’s om de testen tot een goed einde te brengen. In de wagens van Uber zal eveneens te allen tijde een bestuurder aanwezig zijn. Hij kan in geval van nood het stuur overnemen.

Uber geeft in zijn persbericht toe dat de ontwikkeling van zijn technologie momenteel nog in een vroeg stadium is. “Elke dag van testen, leidt tot verbetering,” schrijft de taxidienst. “Momenteel concentreren we ons op het juist krijgen van de technologie en willen we ons ervan verzekeren dat de wagen veilig is voor iedereen op de baan.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business