Nieuws

Cisco Belux vernieuwt partnerprogramma

Getronics, Quentris en Computacenter verwierven als eersten een nieuw partnerstatuut met Cisco Belux. De erkenning kadert binnen het vernieuwde partnerprogramma van Cisco dat in maart vorig jaar werd gelanceerd. Alle partners krijgen tot maart volgend jaar de tijd om zich aan het nieuwe Cisco-partnerprogramma aan te passen.

Drie certificatiecriteria liggen aan de basis van dit nieuwe Channel Partner Progam: (1) de hoeveelheid technologieën die een partner beheerst, (2) het specialisatieniveau in verkoop, technische expertise en dienstverlening voor bepaalde Cisco-technologie en (3) de mate waarin de partner de tools en processen van Cisco ook effectief gebruikt om de klantentevredenheid te verhogen. Op basis hiervan reikt Cisco drie certificatieniveaus uit: Gold, Silver en Premier Partner. Daarnaast kunnen partners hun specifieke expertise aantonen. Wat Cisco vertaalt in een Express-, Advanced- of Master-specialisatie. Ook de klantentevredenheid krijgt via het nieuwe partnerprogramma meer aandacht. Op die manier speelt het bedrijf, naar eigen zeggen, in op de veranderde behoeften van haar klanten. Het nieuwe partnerprogramma zou de Cisco-partners moeten toelaten om meer technologieën te beheersen en zich sterker te specialiseren in diensten rond netwerkbeveiliging, draadloze netwerken en Unified Communications.

Getronics is de eerste Gold Partner van Cisco Belux, terwijl Quentris als eerste IT-dienstenleverancier aan de nieuwe vereisten voor het Silver partnerstatuut voldeed. Computacenter is de eerste Premier Partner. De lokale Cisco-afdeling maakte de namen van de nieuwe partners bekend in de rand van Cisco Networkers 2007, dat van 30 januari tot 2 februari loopt in het Franse Cannes. Een grootschalige Cisco-beurs met ruim 3.000 aanwezigen, de grootste in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business