Nieuws

Infor koopt Nederlandse ERP-integrator Profuse

 

Infor, maker van ERP-software, heeft de Nederlandse ERP-integrator Profuse overgenomen. Profuse legde zich zowel toe op het vroegere Baan als op het nieuwere Infor ERP LN. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de branches industrie, bouw en handel. Buiten Nederland heeft het bedrijf een vesting in Kontich. Doel van de overname was voor Infor om op de aanwezigheid te vergroten in de Belgisch-Nederlandse markt. Infor lijft zo’n tweehonderd nieuwe mensen in met de overname van Profuse.

Voor de overname had Profuse al een sterke band met Infor. Het heeft namelijk in 2004 de Professional Service Organisatie van het toenmalige SSA, eigenaar van het vroegere Baan, overgenomen. SSA is daarna op zijn beurt overgenomen door Infor. Al enkele jaren verkocht Infor ERP-licenties en onderhoud, terwijl Profuse alle services verrichtte. Profuse is in 1991 opgericht en concentreerde zich toen vooral op Baan. Het bedrijf draait een omzet van 25 miljoen dollar en was vorig jaar winstgevend.

De overname heeft een drietal redenen, volgens Keith Deane, senior vice president Infor EMEA: “Infor wou zijn aanwezigheid in de Benelux en in Europa uitbreiden. Ten tweede haalt Infor met de overname meer expertise in huis voor professional services bij ERP LN. De skills van Profuse zullen ook gebruikt worden om een Europees kenniscentrum uit te bouwen. In Nederland is er immers ook een development center voor ERP LN. Die twee vaardigheden moeten we ook buiten Nederland gebruiken.”

Op dit ogenblik onderzoekt Infor nog waar er overlap is in de activiteiten van de 2 bedrijven. Het is nog niet duidelijk of er ontslagen zullen vallen. De top van Profuse heeft al een nieuwe job op Europees niveau bij Infor beloofd gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business