Nieuws

Microsoft legt Yahoo ultimatum op

Microsoft vindt de raad van bestuur van Yahoo maar een wispelturige geliefde. Daarom krijgt het internetbedrijf drie weken de tijd om serieuze overnamegesprekken op te zetten. Anders gaat Microsoft aandeelhouders rechtstreeks opvrijen, wat neerkomt op een vijandelijke overname.

Door grote aandeelhouders aan te spreken, hoopt Microsoft voldoende aandelen in handen te krijgen om zelf de samenstelling van de raad van bestuur te mogen bepalen. Of met andere woorden: bestuursleden die nu afkerig staan tegenover het overnamebod vervangen door meer gewillige personen.

Maar het hoeft niet zover te komen, zegt Steve Ballmer in een brief aan Yahoo. Hij hoopt dat er in de komende drie weken toch een akkoord kan worden bereikt met de huidige bestuursleden. Ballmer houdt daarbij nog een stevige stok achter de deur: in zijn brief stelt hij dat een vijandelijke overname nadelige gevolgen zou hebben voor de aandelenkoers van Yahoo.

Wat slecht nieuws is voor de bestuursleden, die zelf ook aandeelhouders zijn. Bovendien verhogen de grote investeerders in Yahoo steeds meer de druk op de raad van bestuur.

In de brief zegt Ballmer verder ontevreden te zijn met de zes weken van windstilte die volgden op het overnamebod van Microsoft. Hij beschuldigt Yahoo er ook van in de tussentijd plannen te hebben geïmplementeerd die een overname duurder zouden maken. Dat het internetbedrijf een huwelijk met Microsoft niet echt ziet zitten, is geen groot geheim. In de voorbije weken is de Yahoo-top krampachtig op zoek gegaan naar andere bedgenoten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business