Nieuws

Serversoftware BlackBerry gratis voor kmo's

RIM, de maker van de BlackBerry, gaat een gratis versie van zijn Enterprise Server weggeven aan kleine en middelgrote bedrijven.

De BlackBerry Enterprise Server is de software die de link legt tussen BlackBerry-telefoons en de e-mailsystemen in bedrijven, zoals Microsoft Exchange en de Windows Small Business-servers. Bedrijven hebben de software nodig om hun werknemers via hun telefoon toegang te geven tot hun mailbox.

Afgeslankt
RIM rekende tot nu toe altijd een licentie aan voor de serversoftware. Er komt nu dus een afgeslankte versie vrij die gratis te gebruiken is.

De gratis versie zal werken met Microsoft Exchange 2010, 2007 en 2003. Gebruikers krijgen hiermee niet alleen toegang tot hun mail, maar ook tot een agenda, notities en taken. Mobiele gebruikers zullen er ook Word-, Excel-, en Powerpointbestanden mee kunnen bewerken. Het is daarnaast mogelijk om toegang te krijgen tot documenten die zich achter de firewall van het bedrijf bevinden.

Betaalde versie blijft
De betaalde versie van BlackBerry Enterprise Server blijft ook bestaan en is geschikt voor wie meer verwacht: securitypolicies, systeemopvolging of verhoogde beschikbaarheid.

Sterker nog, de betaalde versie krijgt nog extra functies, zoals videoconferenties. Ook nieuw is de toevoeging van een sociaal netwerk op bedrijfsniveau. De software zal ook integratie met een PBX-systeem voorzien.

De gratis versie moet een ander soort klanten aantrekken dan de betaalde versie. Kleine en middelgrote bedrijven hebben genoeg aan de gratis versie. Grote bedrijven zullen meer geavanceerde opties nodig hebben en dus kiezen voor de betaalde versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business