Nieuws

Microsoft klaagt spammers aan

Twee antispamtechnologieën van Hotmail zijn misbruikt door spammers om extra veel rommelmail te sturen. Microsoft zet gerechtelijke stappen, zo laat het bedrijf weten in een blogpost.

Het zijn de technologieën Junk Mail Reporting Program en de Smart Network Data Services die aan spammers ten prooi zijn gevallen. Ze hebben de beveiligingsdienten aangevallen, waardoor deze de e-mailboodschappen niet meer juist konden beoordelen. Daardoor kon veel spam ongefilterd doorkomen.

Microsoft start nu een rechtszaak tegen Boris Mizhen en kompanen. De beklaagden hebben volgen Microsoft miljoenen Hotmailadressen aangemaakt en hebben die gebruikt om 200.000 spamberichten aan te duiden als echt legitieme e-mail. Daarop namen ze contact op met Microsoft om te vragen niet langer als spam bestempeld te worden.

Het bedrog van Boris Mizhen is volgens Microsoft van dien aard dat er verschillende wetten mee geschonden zijn.

Dit is trouwens niet de eerste aanvaring tussen Mizhen en Microsoft. In 2003 is de man ook al aangeklaagd voor het spammen van Hotmailgebruikers. Mizhen heeft toen twee miljoen dollar betaald en beloofd geen spam meer te sturen naar Hotmailadressen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business