Nieuws

Spectaculaire groei digitale documenten

De komst van elektronische media en documenten heeft enkel voor nog meer papier gezorgd. Dat is niet alleen een indruk, dat is ook heel duidelijk meetbaar.

Bij Iron Mountain bijvoorbeeld, dat zowel papieren als elektrische documenten archiveert, is die groei als volgt gekwantificeerd: als je in 2008 alle archiefdozen met papieren documenten naast elkaar zou gezet hebben, zou dat een dozenketting hebben opgeleverd van 105.000 kilometer.

Diezelfde oefening in 2009 zou een ketting van maar liefst 133.000 kilometer opleveren. Dit betekent een groei van hun papierberg in één jaar tijd met bijna 27%.

Petabytes
Een behoorlijke groei dus, maar verwaarloosbaar in vergelijking met die van elektronische documenten. Die waren eind 2008 goed voor 3,6 petabyte aan opgeslagen informatie, en eind 2009 stond de teller al op 9 petabyte. Een groei van maar liefst 250%.

De hoeveelheid digitale documenten groeit dus tien maal sneller dan de hoeveelheid papieren documenten. Het zet het hele debat rond digitalisering in het juiste perspectief: papier verdwijnt nog lang niet, integendeel. Maar het is enkel een neveneffect van de digitalisering, en zeker geen rem op deze trend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business