Nieuws

Chrome 8 nu beschikbaar, stiekem

Chrome 8 is klaar. Al zal je er niet veel van merken, aangezien Google de lancering doodzwijgt en de update bij bestaande gebruikers automatisch uitrolt.

Wanneer er in de begindagen van Chrome een nieuwe stabiele versie klaar was, werd dit feestelijk aangekondigd op de blog van Google, of toch minstens op de Chrome-blog. Het nieuws over Chrome 8 wordt echter naar de Chrome Releases-blog verwezen, waar men er amper twee zinnen aan besteedt.

Wel pdf-lezer, geen applicatiewinkel
Naast meer dan 800 bugfixes biedt Chrome versie 8.0.552.215 een ingebouwde pdf-lezer die afgeschermd wordt in de zandbak van de browser. Er wordt wel geen melding gemaakt van de Chrome Web Store. Die applicatiewinkel zou in oktober de deuren al geopend moeten hebben, maar heeft vertraging opgelopen.

In de broncode van Chromium, het openbronproject waar Chrome op is gebaseerd, wordt volgens TechCrunch steeds meer naar de Web Store verwezen. De techblog verwacht dat de applicatiewinkel in het huidige Chrome 8 het levenslicht zal zien, of in een bèta van Chrome 9.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business