Nieuws

Video goed voor helft van mobiel dataverkeer

Iets meer dan de helft van het mobiele dataverkeer wordt veroorzaakt door video. iOS-gebruikers genereren een groter volume dan Android-gebruikers.

Iets meer dan de helft van het mobiele dataverkeer (52 procent) wordt veroorzaakt door video. iOS-gebruikers genereren een groter datavolume aan mobiele video dan Android-gebruikers. Dat alles blijkt uit het Citrix Mobile Analytics-onderzoek van september 2014.

De helft van alle gebruikers van mobiele netwerken krijgt dagelijks advertenties voorgeschoteld. De inhoud van banners verschuift steeds meer naar video: een jaar geleden bestond 1 op de 20 banners nog uit video, inmiddels is dat 1 op 16.

Youtube en Netflix

YouTube/Google Video is het populairste platform en wordt met name gebruikt om korte video"s te bekijken. 81 procent van de YouTube-sessies duurt korter dan vijf minuten. Bij Netflix is dat net andersom: 76 procent van de sessies langer dan vijf minuten.

Vooral 4G blijkt erg van tel voor mobiele video. Gebruikers van 4G-netwerken genereren vijf keer zo veel video-datavolume als 3G-gebruikers. Maar liefst 84 procent van de 4G-gebruikers kijkt video via Netflix, tegenover 16 procent van de 3G-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business