Nieuws

Rapport Europese Commissie toont drastische groei in LTE-beschikbaarheid binnen Europa

De LTE-beschikbaarheid is bijna verdrievoudigd naar 79,4 procent in de voorbije twee jaar, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.

De Europese Unie heeft een drastische groei gekend in de beschikbaarheid van vierde-generatie mobiele broadband (LTE) en snelle broadband. Dit is te zien in het laatste Digital Agenda Scoreboard van de Europese Comissie (EC).
Volgens de EC is 4G mobiel internet nu beschikbaar voor maar liefst 79,4 procent van alle huishoudens. Twee jaar geleden was dit slechts 27 procent. Tsjechië, Malta en Bulgarije hebben de indrukwekkendste groei doorgemaakt, met Malta en Bulgarije die twee jaar geleden zelfs nog van nul zijn moesten beginnen.

Snelle broadband van minstens 30 Mbps is nu beschikbaar voor 68,1 procent van de EU-huizen. De EC noemt dit de “Next Generation Access” (NGA) broadband. Twee jaar geleden had slechts 18,1 procent van landelijke gebieden toegang tot het zogenaamde NGA-broadband. Ondertussen is dit gestegen tot 25,1 procent. Slechts een derde van de EU-internetgebruikers abonneert zich echter op NGA.
“De groei in beschikbaarheid van NGA is voornamelijk te wijten aan de toename in very-high-bit-rate digital subscriber line (VDSL).” Zegt IHS, welke het grootste deel van het onderzoek heeft gedaan. “Het is sneller en goedkoper om Fibre-to-the-Cabinet (FTTC) aan te bieden en deze dan te koppelen aan gebouwen welke VDSL gebruiken, dan Fibre-to-the-Premises (FTTP) te installeren.” FTTP heeft echter ook een groei gekend, voornamelijk in Baltische landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business