15 jaar cel voor Skypen in Ethiopië

Ethiopië heeft internetbellen in de ban gedaan. Een Skype-sessie kan er resulteren in een gevangenisstraf van 15 jaar.

Wie Skype, Google Voice of een vergelijkbare voip-dienst gebruikt in Ethiopië, loopt het risico om voor 15 jaar de bak in te draaien. Volgens Reporters without Borders zijn de Ethiopische autoriteiten bezig met het installeren van filters om het internetverkeer in de gaten te houden en te blokkeren waar zij dat nodig achten.

Voip is voortaan verboden om de staatveiligheid te garanderen, zo stellen de Ethiopische autoriteiten. Internetbellen vormt ook een bedreiging voor het door de staat gecontroleerde telefoon-monopolie. De pers is al aan banden gelegd maar nu worden ook de vrijheden van de Ethiopische bevolking verder beperkt. Voip kan worden bestraft met 3 tot 8 jaar cel terwijl een officieel programma voor internetbellen, zoals Skype, kan leiden tot 15 jaar cel.

[related_article id=”158578″]

Slechts 360.000 Ethiopiërs hebben thuis een internetverbinding, al is die niet al te betrouwbaar en snel. Anoniem internetten in een internetcafé is al lang niet meer mogelijk in Ethiopië. Eind 2006 verplichtte het land uitbaters van internetcafés om de namen en adressen van klanten bij te houden, zodat internetgebruikers die kritiek hadden op het regime getraceerd konden worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business