Wire

Een vloot ARM-pc’s onder Windows beschermen? Hier is ESET Endpoint Security!

ESET
Nieuwe ESET Endpoint Security 9 versie voor Windows 10 op ARM en Windows 11 op ARM-aangedreven apparaten

Na een half jaar bètatesten (beta testing) brengt ESET een stabiele versie van ESET Endpoint Security, klaar om bedrijven te helpen bij het beschermen van hun investeringen in ARM pc’s onder Windows.

In tegenstelling tot eenvoudigere toepassingen waarvoor vaak enkel de broncode voor het nieuwe platform dient gecompileerd, heeft de re-engineering van ESET-technologie voor de bescherming van ARM -endpoints zware inspanningen van de ontwikkelingsteams vereist. Een belangrijke bijdrage aan dit project was de onschatbare feedback van bètatesters en Qualcomm, die ESET graag wil bedanken.

Vanaf versie 9 zijn ESET ARM64 Endpoint Security en ESET Endpoint Antivirus nu beschikbaar in x86 (32-bit) en x64 (64-bit) versies. De nieuwe versies worden aangeboden met ESET ARM64 Management Agent, die het via de ESET PROTECT Console gemakkelijker maakt om endpointbeveiliging te beheren en in te zetten voor een groot aantal ARM-gebaseerde apparaten.

ESET PROTECT biedt IT-beheerders een eenvormige oplossing voor endpointbeheer die nu naar het ARM64-platform wordt uitgebreid met dezelfde krachtige beheermogelijkheden en ervaring. De huidige

ESET-klanten kunnen hun bestaande abonnementen gebruiken om een licentie te krijgen voor de nieuwe ARM64-versies.

De huidige ARM-versies zijn stabiel en worden volledig door ESET ondersteund. Er zijn echter nog  bepaalde functies die momenteel niet ondersteund worden (currently unsupported) in vergelijking met de x86- en x64-versies.  ESET zal deze functies in toekomstige releases invoeren. Desondanks biedt ESET Endpoint Security for ARM, dankzij zijn meerlagige bescherming, nog steeds een hele reeks preventie- en detectietechnologieën (technologies). Deze omvatten realtime bescherming van het bestandsysteem, het scannen van bestanden op schadelijke code telkens als ze aangemaakt, geopend of uitgevoerd worden; de beveiliging van de webtoegang  die HTTP- en HTTPS-verkeer op malware controleert; anti-phishing-beveiliging die onwettige websites detecteert die wachtwoorden of andere gevoelige gegevens proberen te stelen. 

Organisaties die overwegen hun werknemers te migreren naar het “Always On, Always Connected PC” -model, moeten voorbereid zijn op de risico’s verbonden aan werknemers die altijd met het internet verbonden zijn en overal toegang hebben tot gevoelige gegevens. Vandaar het belang van een beveiligingssuite die zijn sporen verdiend heeft. Het streven naar zakelijke efficiëntie en een betere klantervaring met ARM-hardware die door werknemers wordt gebruikt, omvat twee sleutelelementen:

  • voldoende aangroei van een ecosysteem met goed presterende native ARM-toepassingen;
  • een herconfiguratie van het beveiligingsbeleid en een verharding van het systeem voor “always on, always connected”-medewerkers.

Wat het gebruiksscenario ook is voor het adopteren van of experimenteren met op ARM gebaseerde apparaten – van realtime GPS-tracking tot het draaien van mobiele verkooppuntsoftware en van overal toegang tot gegevens voor essentiële medewerkers – een essentieel onderdeel van de overstap op ARM zou ongetwijfeld endpointbeveiliging moeten zijn. Voor consumenten op zoek naar een beveiligingsoplossing compatibel met Microsoft Surface Pro X, HP Elite Folio, Lenovo Flex 5G of andere apparaten voor ARM, stelt ESET een versie voor die beschikbaar is op het ESET Forum.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business