De concurrentie ten spijt hebben onze lezers met afstand Netflix als het populairste streamingplatform uitverkozen.

In een week waarin er weer heel wat nieuwe streamingplatformen zijn bijgekomen om uit te kiezen, leek het ons een ideaal moment om bij onze lezers te peilen voor welke platformen zij al een abonnement hebben, of van plan zijn er één op te nemen. 324 lezers vulden de poll in, meerdere antwoorden geven was deze poll toegestaan.

Wie een verrassend resultaat had verwacht, moeten we al heel snel teleurstellen. Netflix kwam als grote winnaar uit de bus. Bijna drie vierde van wie de poll invulde (245 op 324), gaf aan een abonnement op Netflix te hebben. Op het totaal aantal stemmen betekent dat 43% (zie grafiek). Netflix hoeft dus nog niet te vrezen dat haar dominante marktpositie snel bedreigd zal worden.

Nieuwkomers doen het goed

De strijd om de tweede en derde plaats was er een spannende tussen drie platformen. Maar het zijn uiteindelijk de ‘nieuwkomers’ die vlak achter Netflix eindigde. Disney+ mag zich ‘the best of the rest’ noemen met 108 stemmen. Disney is natuurlijk niet meer helemaal nieuw op de streamingmarkt, maar het platform is wel pas vanaf morgen beschikbaar in België.

Streamz daarentegen is wel gloednieuw. Het Vlaamse streamingplatform van DPG Media en Telenet werd vandaag gelanceerd. Als we de resultaten van onze poll mogen geloven, dan zullen minstens 75 van onze lezers een abonnement aansluiten. Daarmee deed Streamz net iets beter dan Amazon Prime Video, al waren de verschillen klein.

Er moeten altijd ook verliezers zijn. In deze poll is dat Apple TV+. Het streamingplatform van de iPhonegigant haalde slechts 6% van de stemmen binnen. In concrete cijfers betekent dat 35 respondenten die een abonnement hebben. De restcategorie met de minder bekende platformen haalde 32 stemmen.

Gerelateerde artikelen

Netflix België: wat verschijnt er in september 2020?

Elke maand verschijnen er nieuwe films en series op Netflix. In september zorgen volgende titels voor extra veel kijkplezier.

Disney+ is nu vooruit te bestellen, zo werkt het

De lancering van Disney+ op 15 september in België is niet ver meer. Wie niet kan wachten kan zijn abonnement nu al aanschaffen aan een voordelige prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here